Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49464
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКолесник, В. В.-
dc.contributor.authorГалушка, Богдан Вікторович-
dc.date.accessioned2024-03-24T20:38:46Z-
dc.date.available2024-03-24T20:38:46Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationГалушка Б. В. Ресторанний бізнес в системі курортного господарства. Сучасні підходи та оцінка ризиків: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. В. В. Колесник; Харків; ДБТУ. 2023. 64 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49464-
dc.description.abstractАктуальність теми дипломної роботи. Сьогодні, за умов початку ринкових відносин на підприємствах активно проходить процес удосконалення і принципів роботи. Недосконалість актуального економічного положення, відсутність чітких принципів у розвитку підприємств, нестабільність фінансових і х відносин і військовий стан ставлять сьогоднішнього бізнесмена в залежності від низки факторів, що важко піддаються аналізу та контролю. Складність ситуації значною мірою ускладняються відсутністю досвіду ведення господарсько-економічної діяльності керівниками фірм в умовах військового стану. Відмова від стандартних форм ведення бізнесу, стандартного управління, планового будування цін на споживані ресурси ставить перед підприємцем зовсім незнайоме йому коло завдань, від якості вирішення яких значною мірою залежить економічного положення фірми, її конкурентоспроможність, можливість сталого розвитку. У коло цих завдань входять: виробнича та цінова політика, маркетинг та збут, питання стратегічного управління та планування, фінансування та кредитування поточних витрат та капітальних проектів. Ця ситуація змушує керівника до пошуку цілісного методологічного апарату, здатного до комплексної оцінки економічної та фінансової ситуації підприємства, аналізу найбільш значущих факторів, що значним чином впливають на результати діяльності фірми та стратегію розвитку приватного підприємства. У зв’язку з вищесказаним є очевидною актуальність розробки та впровадження інноваційних підходів до бізнес-планування під час створення нових закладів гостинності. Метою дипломної роботи Мета роботи полягає у розрахунку і попередньому прогнозування актуальності відкриття готельного комплексу. У зв’язку з метою необхідно було вирішити наступні задачі: проаналізувати стан відповідної галузі в Україні; ознайомитись з конкурентами; зробити попередній розрахунок окупності; провести оцінку якості послуг, які надають підприємства конкуренти; вивчити вимоги до відповідної галузі; зробити висновки та надати пропозиції. Об’єкти дослідження: готельний комплекс. Предмет дослідження – розрахунок актуальності створення та окупність. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів полягає в аналізі стану проблеми розробки бізнес-плану, розробці досліджень відповідного питання, проведенні та узагальненні досліджень, аналізі та обробці результатів даних, формулюванні висновків і рекомендацій, підготовці матеріалів до публікацій. Публікації, апробація. Основні положення дипломної роботи доповідалися й обговорювалися на засіданнях студентських науково-дослідних гуртків кафедри торгівлі, готельно-ресторанної та митної спuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectготельuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectвластивостіuk_UA
dc.subjectбізнес-планuk_UA
dc.subjectконкуренціяuk_UA
dc.subjectконтроль якостіuk_UA
dc.subjectпроєктuk_UA
dc.subjectоцінка якостіuk_UA
dc.titleРесторанний бізнес в системі курортного господарства. Сучасні підходи та оцінка ризиківuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи-
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_241-22m-01_Halushka_B_V.pdf
  Restricted Access
2.65 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.