Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49330
Title: | Інноваційні технології в кормовиробництві: навч. посібник |
Authors: | Огурцов, Євген Миколайович Міхєєв, Валентин Григорович Петров, Вадим Миколайович Станкевич, Сергій Володимирович Кабанець, Віталій Вікторович |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Житомир: Видавництво «Рута» |
Citation: | Огурцов Є. М., Міхєєв В. Г., Петров В. М., Станкевич С. В., Кабанець В. В. Інноваційні технології в кормовиробництві: навч. посіб. Житомир: Видавництво «Рута», 2024. 572 с. |
Abstract: | Розглянуто теоретичні основи планування та організації виробництва кормів у сільськогосподарських підприємствах. Проаналізовано типи і норми годівлі тварин і птиці. Опрацьовано управління заготівлею, транспортуванням і зберіганням кормів. Проаналізовано проблеми інтенсифікації кормовиробництва. Викладено дані з біології та екології багаторічних трав, наведено характеристику основних типів сіножатей і пасовищ, їх класифікацію та розподіл за природними зонами України. Запропоновано характеристику основних видів багаторічних, злакових, бобових, осокових трав, різнотрав’я, а також шкідливих і отруйних рослин. Висвітлено питання створення і раціонального використання пасовищ та сіножатей. Представлено інноваційні технології виробництва, заготівлі, зберігання та оцінки кормів. Приділено увагу насінництву кормових рослин. Обґрунтовано природоохоронну та ресурсоощадну роль лучного кормовиробництва. Призначено для здобувачів аграрних закладів вищої освіти ІІ– IV рівнів акредитації за спеціальністю 201 «Агрономія», а також спеціалістів сільського господарства, фермерів. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49330 |
ISBN: | 978-617-581-614-1 |
Appears in Collections: | Навчальні посібники |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
NP_tekhnolohiyi_kormovyrobnytstvi_24.pdf | 18.83 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.