Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/49080
Назва: Effectiveness of protective edible coatings to extend shelf lives of fresh fruits and vegetables
Автори: Pusik, L.
Pusik, V.
Bondarenko, V.
Didukh, N.
Semenenko, I.
Ключові слова: edible coating;vegetables;fruits;shelf life;microorganisms
Дата публікації: 2024
Видавництво: Tallinn: Teadmus OÜ
Бібліографічний опис: Pusik L., Pusik V., Bondarenko V., Didukh N., Semenenko I. Effectiveness of protective edible coatings to extend shelf lives of fresh fruits and vegetables. Ecology, Biotechnology, Agriculture and Forestry in the 21st century: problems and solutions. Monograph. Edited by S. Stankevych, O. Mandych. Tallinn: Teadmus OÜ, 2024. Р. 177-184
Короткий огляд (реферат): Synthetic films are an effective measure to preserve fresh fruits and vegetables, but such films pollute the environment. At the same time, extension of shelf lives of fresh fruit and vegetables is necessary to minimize food waste, which annually accounts for about a third of the manufactured products. Protective edible coatings allow one to solve these both problems. Edible coatings are based on natural polysaccharides, proteins, their mixtures, glycerol, pectin, and beeswax, which make them strong, but do not prevent them from biodegradation or composting. Since protective edible coatings can be supplemented with vitamins, flavorings, and dyes, these additionally allow for improvement of the qualities and nutritional values of fresh fruits and vegetables.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49080
ISBN: 978-9916-9969-9-7
Розташовується у зібраннях:Ecology, Biotechnology, Agriculture and Forestry in the 21st century

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
MON_ 21st century_24-178-185.pdf2.57 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.