Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/49080
Название: Effectiveness of protective edible coatings to extend shelf lives of fresh fruits and vegetables
Авторы: Pusik, L.
Pusik, V.
Bondarenko, V.
Didukh, N.
Semenenko, I.
Ключевые слова: edible coating;vegetables;fruits;shelf life;microorganisms
Дата публикации: 2024
Издательство: Tallinn: Teadmus OÜ
Библиографическое описание: Pusik L., Pusik V., Bondarenko V., Didukh N., Semenenko I. Effectiveness of protective edible coatings to extend shelf lives of fresh fruits and vegetables. Ecology, Biotechnology, Agriculture and Forestry in the 21st century: problems and solutions. Monograph. Edited by S. Stankevych, O. Mandych. Tallinn: Teadmus OÜ, 2024. Р. 177-184
Краткий осмотр (реферат): Synthetic films are an effective measure to preserve fresh fruits and vegetables, but such films pollute the environment. At the same time, extension of shelf lives of fresh fruit and vegetables is necessary to minimize food waste, which annually accounts for about a third of the manufactured products. Protective edible coatings allow one to solve these both problems. Edible coatings are based on natural polysaccharides, proteins, their mixtures, glycerol, pectin, and beeswax, which make them strong, but do not prevent them from biodegradation or composting. Since protective edible coatings can be supplemented with vitamins, flavorings, and dyes, these additionally allow for improvement of the qualities and nutritional values of fresh fruits and vegetables.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/49080
ISBN: 978-9916-9969-9-7
Располагается в коллекциях:Ecology, Biotechnology, Agriculture and Forestry in the 21st century

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
MON_ 21st century_24-178-185.pdf2.57 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.