Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48154
Назва: | Управління виробництвом пшениці |
Інші назви: | Management of wheat production |
Автори: | Потій, Крістіна Артемівна |
Науковий керівник : | Єфремова, Наталія Олександрівна |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування |
Ключові слова: | управління;виробництво пшениці;валова продукція;прибуток;управління ефективністю виробництва;ресурси;урожайність;прогноз;тренд;management;wheat production;gross production;profit;production efficiency management;resources;yield;forecast;trend |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Потій К. А. Управління виробництвом пшениці: кваліфікаційна робота магістра: спец. 073 – Менеджмент; наук. кер. Н. О. Єфремова. Харків: ДБТУ, 2023. 103 с. |
Короткий огляд (реферат): | Мета кваліфікаційної роботи полягає в дослідженні та вдосконаленні системи
управління виробництвом пшениці на сільськогосподарському підприємстві з метою
підвищення ефективності, забезпечення стабільної та прибуткової діяльності.
Об’єктом дослідження є управління виробництвом пшениці в
сільськогосподарському підприємстві.
Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та практичні аспекти
оптимізації управління ефективністю виробництва пшениці в аграрній структурі, що
дозволяє глибше дослідити інноваційні стратегії та перспективи розвитку в цьому
ключовому секторі сільськогосподарської діяльності.
Наукова новизна результатів роботи полягає в комплексному підході до управління
виробництвом пшениці, який включає впровадження передових технологій, аналіз
ринкових тенденцій, оптимізацію виробничих процесів та використання інформаційних
технологій, що сприяє підвищенню ефективності та конкурентоспроможності в сільському
виробництві.
Перший розділ роботи присвячений дослідженню теоретико-методичних основ
управління ефективністю виробництва пшениці в сільськогосподарському підприємстві
У другому розділі роботи досліджено організаційно-управлінську структуру
підприємства, проаналізовано показники економічної діяльності підприємства,
ефективність виробництва пшениці на підприємстві.
У третьому розділі основна увага приділена питанням удосконалення управління
виробництвом пшениці, а саме, розроблені заходи щодо підвищення ефективності
виробництва пшениці, побудована лінія тренду і запропоновані заходи з удосконалення
системи управління виробництвом і реалізацією пшениці на основі удосконалення
структури посівних площ.
Висновки. Оптимізація управління ефективністю виробництва пшениці на
сільськогосподарському підприємстві є необхідною передумовою для забезпечення
успішності та стабільності в цьому стратегічно важливому секторі. З метою вдосконалення
ситуації, підприємство повинно акцентувати увагу на впровадженні інноваційних стратегій
та передових методів управління, оскільки неефективне керівництво може призвести до
серйозних втрат у всіх галузях виробництва. The purpose of the qualification work is to research and improve the wheat production management system at the agricultural enterprise in order to increase efficiency, ensure stable and profitable activity. The object of the study is management of wheat production in an agricultural enterprise. The subject of the study is the theoretical, methodological and practical aspects of optimizing the management of the efficiency of wheat production in the agricultural structure, which allows for a deeper investigation of innovative strategies and development prospects in this key sector of agricultural activity. The scientific novelty of the results of the work consists in a comprehensive approach to the management of wheat production, which includes the introduction of advanced technologies, analysis of market trends, optimization of production processes and the use of information technologies, which contributes to increasing efficiency and competitiveness in agricultural production. The first section of the work is devoted to the study of the theoretical and methodological foundations of managing the efficiency of wheat production in an agricultural enterprise In the second part of the work, the organizational and management structure of the enterprise was investigated, indicators of economic activity of the enterprise, efficiency of wheat production at the enterprise were analyzed. In the third section, the main attention is paid to the issue of improving the management of wheat production, namely, measures have been developed to increase the efficiency of wheat production, a trend line has been constructed, and measures have been proposed to improve the management system of wheat production and sale based on the improvement of the structure of sown areas. Conclusions. Optimizing the management of the efficiency of wheat production at an agricultural enterprise is a necessary prerequisite for ensuring success and stability in this strategically important sector. In order to improve the situation, the company should focus on the implementation of innovative strategies and advanced management methods, since ineffective management can lead to serious losses in all branches of production |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48154 |
Розташовується у зібраннях: | 073 - "Менеджмент" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2023_M_44_073_22m-02_Potiy_K_A.pdf Restricted Access | 1.25 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.