Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48154
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЄфремова, Наталія Олександрівна-
dc.contributor.authorПотій, Крістіна Артемівна-
dc.date.accessioned2024-02-26T20:21:07Z-
dc.date.available2024-02-26T20:21:07Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationПотій К. А. Управління виробництвом пшениці: кваліфікаційна робота магістра: спец. 073 – Менеджмент; наук. кер. Н. О. Єфремова. Харків: ДБТУ, 2023. 103 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/48154-
dc.description.abstractМета кваліфікаційної роботи полягає в дослідженні та вдосконаленні системи управління виробництвом пшениці на сільськогосподарському підприємстві з метою підвищення ефективності, забезпечення стабільної та прибуткової діяльності. Об’єктом дослідження є управління виробництвом пшениці в сільськогосподарському підприємстві. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та практичні аспекти оптимізації управління ефективністю виробництва пшениці в аграрній структурі, що дозволяє глибше дослідити інноваційні стратегії та перспективи розвитку в цьому ключовому секторі сільськогосподарської діяльності. Наукова новизна результатів роботи полягає в комплексному підході до управління виробництвом пшениці, який включає впровадження передових технологій, аналіз ринкових тенденцій, оптимізацію виробничих процесів та використання інформаційних технологій, що сприяє підвищенню ефективності та конкурентоспроможності в сільському виробництві. Перший розділ роботи присвячений дослідженню теоретико-методичних основ управління ефективністю виробництва пшениці в сільськогосподарському підприємстві У другому розділі роботи досліджено організаційно-управлінську структуру підприємства, проаналізовано показники економічної діяльності підприємства, ефективність виробництва пшениці на підприємстві. У третьому розділі основна увага приділена питанням удосконалення управління виробництвом пшениці, а саме, розроблені заходи щодо підвищення ефективності виробництва пшениці, побудована лінія тренду і запропоновані заходи з удосконалення системи управління виробництвом і реалізацією пшениці на основі удосконалення структури посівних площ. Висновки. Оптимізація управління ефективністю виробництва пшениці на сільськогосподарському підприємстві є необхідною передумовою для забезпечення успішності та стабільності в цьому стратегічно важливому секторі. З метою вдосконалення ситуації, підприємство повинно акцентувати увагу на впровадженні інноваційних стратегій та передових методів управління, оскільки неефективне керівництво може призвести до серйозних втрат у всіх галузях виробництва.uk_UA
dc.description.abstractThe purpose of the qualification work is to research and improve the wheat production management system at the agricultural enterprise in order to increase efficiency, ensure stable and profitable activity. The object of the study is management of wheat production in an agricultural enterprise. The subject of the study is the theoretical, methodological and practical aspects of optimizing the management of the efficiency of wheat production in the agricultural structure, which allows for a deeper investigation of innovative strategies and development prospects in this key sector of agricultural activity. The scientific novelty of the results of the work consists in a comprehensive approach to the management of wheat production, which includes the introduction of advanced technologies, analysis of market trends, optimization of production processes and the use of information technologies, which contributes to increasing efficiency and competitiveness in agricultural production. The first section of the work is devoted to the study of the theoretical and methodological foundations of managing the efficiency of wheat production in an agricultural enterprise In the second part of the work, the organizational and management structure of the enterprise was investigated, indicators of economic activity of the enterprise, efficiency of wheat production at the enterprise were analyzed. In the third section, the main attention is paid to the issue of improving the management of wheat production, namely, measures have been developed to increase the efficiency of wheat production, a trend line has been constructed, and measures have been proposed to improve the management system of wheat production and sale based on the improvement of the structure of sown areas. Conclusions. Optimizing the management of the efficiency of wheat production at an agricultural enterprise is a necessary prerequisite for ensuring success and stability in this strategically important sector. In order to improve the situation, the company should focus on the implementation of innovative strategies and advanced management methods, since ineffective management can lead to serious losses in all branches of productionuk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectвиробництво пшениціuk_UA
dc.subjectвалова продукціяuk_UA
dc.subjectприбутокuk_UA
dc.subjectуправління ефективністю виробництваuk_UA
dc.subjectресурсиuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectпрогнозuk_UA
dc.subjectтрендuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectwheat productionuk_UA
dc.subjectgross productionuk_UA
dc.subjectprofituk_UA
dc.subjectproduction efficiency managementuk_UA
dc.subjectresourcesuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectforecastuk_UA
dc.subjecttrenduk_UA
dc.titleУправління виробництвом пшениціuk_UA
dc.title.alternativeManagement of wheat productionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра менеджменту, бізнесу і адміністрування-
Appears in Collections:073 - "Менеджмент" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2023_M_44_073_22m-02_Potiy_K_A.pdf
  Restricted Access
1.25 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.