Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/45614
Title: | Вплив чинників довкілля на технологію вирощування коропових риб у сучасних умовах |
Other Titles: | The influence of environmental factors on the technology of raising carp fish in modern conditions |
Authors: | Дигаз, Микита Юрійович |
metadata.dc.contributor.advisor: | Гноєвий, І. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра біотехнології , молекулярної біології та водних біоресурсів |
Keywords: | короп;чинники довкілля (температура води, кисневий режим води, прозорість, вміст у воді шкідливих речовин, природна кормова база, вплив місцевих видів риб));технологія вирощування коропа у полікультурі;якість м'яса;carp;environmental factors (water temperature, water oxygen regime, transparency, content of harmful substances in water, natural feed base, influence of local fish species);carp cultivation technology in polyculture;meat quality |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Дагаз М. Ю. Вплив чинників довкілля на технологію вирощування коропових риб у сучасних умовах: кваліфікаційна робота магістра: спец. 207 Воднi бiоресурси i аквакультура; наук. кер. І. В. Гноєвий; Харків, 2023. 68 с. |
Abstract: | Мета дипломної роботи – дослідити вплив чинників довкілля, тобто
компонентів навколишнього середовища, що впливають на технологію
вирощування коропа (Cyprinus carpio) за різними способами, у тому числі у
полікультурі, а також дослідження якості рибної м’ясної продукції.
Для вирішення мети були поставлені завдання:
1. Дослідити вплив чинників довкілля на технологію розведення коропа у
садках за не індукованого природного нересту та індукованого природного
нересту.
2. Дослідити вплив чинників довкілля на технологію розведення коропа у
природному середовищі за індукованого розмноження.
3. Дослідити вплив чинників довкілля на технологію розведення коропа у
бетонних ямах.
4. Дослідити вплив чинників довкілля на технологію розведення коропа у
полікультурі з карасем двох видів, лином, та місцевими дрібними видами з
визначенням пріоритетності.
5. Визначити хімічний склад м’яса коропа за його вирощування у
полікультурі. The purpose of the thesis is to investigate the influence of environmental factors, i.e. environmental components that affect the technology of carp (Cyprinus carpio) cultivation in various ways, including polyculture, as well as research on the quality of fish and meat products. To solve the goal, the tasks were set: 1. To investigate the influence of environmental factors on the technology of breeding carp in cages with non-induced natural spawning and induced natural spawning. 2. To investigate the influence of environmental factors on the technology of breeding carp in the natural environment under induced reproduction. 3. To investigate the influence of environmental factors on the technology of breeding carp in concrete pits. 4. Investigate the influence of environmental factors on the technology of carp breeding in polyculture with crucian carp of two species, tench, and local small species with prioritization. 5. To determine the chemical composition of carp meat for its cultivation in polyculture. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/45614 |
Appears in Collections: | 207 - "Водні біоресурси та аквакультура" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
207_VB_12m_Dahaz.pdf Restricted Access | 613.11 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.