Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/44657
Назва: Баланс гумусу в чорноземі типовому залежно від способів основного обробітку ґрунту
Інші назви: Humus balance in chernozem typical depending on the methods of basic tillage
Автори: Дегтярьов, В. В.
Головач, Ю. В.
Ключові слова: typical chernozem;humus;balance;cultivation methods
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Дегтярьов В. В., Головач Ю. В. Баланс гумусу в чорноземі типовому залежно від способів основного обробітку ґрунту. Збалансоване використання та відтворення родючості ґрунтів в умовах глобальних змін клімату: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присв. Всесвітньому Дню Ґрунту та 130-річчю заснування кафедри ґрунтознавства ДБТУ, 5-6 грудня 2023 р. Держ. біотехнологічний ун-т. Харків, 2023. С. 187-188.
Короткий огляд (реферат): The influence of various methods of basic cultivation on the balance of humus in chernozems typical of the Left-Bank Forest-Steppe of Ukraine was studied. The energy and economic losses from humus losses due to their dehumification are calculated. It is established that for the ten-year period from 2012 to 2022. The greatest deficit of humus has developed in chernozem, typical variants of shelf and chisel cultivation. The smallest humus deficit is created in the conditions of combined tillage of different depths. According to absolute data, the humus deficit in the soil of the no-tillage variant occupies an intermediate place between the above options. The economic losses in no-tillage variants are lower compared to flichboard tillage.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/44657
Розташовується у зібраннях:Збалансоване використання та відтворення родючості ґрунтів в умовах глобальних змін клімату

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
MMNPK_Zbalansovane vykorystannia ta vidtvorennia rodiuchosti gruntiv v umovakh hlobalnykh zmin klimatu_2023-187-188.pdf142.53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.