Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/40515
Назва: | Облiк і аналіз затрат в хлiбопекарських пiдприємствах: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.06.04 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит |
Автори: | Фадєєва, Ганна Миколаївна |
Науковий керівник : | Оспiщев, Вiктор Iванович |
Місце роботи: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Ключові слова: | затрати;витрати;собівартість;прогнозування затрат;хлібопекарські підприємства;cost;cost estimation;account;analysis;cost prognosis;large-scale bakery enterprises |
Дата публікації: | 2003 |
Видавництво: | Харків: ХДУХТ |
Бібліографічний опис: | Фадєєва Г. М. Облiк і аналіз затрат в хлiбопекарських пiдприємствах: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.06.04 – Бухгалтерський облiк, аналiз та аудит; наук. кер. В. І. Оспіщев; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків, 2003. 15 с. |
Короткий огляд (реферат): | В дисертації дослідженні актуальні проблеми удосконалення обліку та аналізу затрат в хлібопекарських підприємствах України. Визначені технологічні та організаційні особливості хлібопекарського виробництва, а також їх вплив на побудову системи обліку та аналізу виробництва та калькулювання собівартості продукції У дисертаційній роботі визначено сутність затрат, розробка рекомендацій щодо удосконалення методології та методики обліку затрат і калькулювання собівартості продукції в сучасних умовах, в тому числі за допомогою компютеризації. Отримано економіко-математичну модель рівня затрат на виробництво та реалізацію продукції та запропоновано на її основі методику прогнозування затрат Actual problems of the accounting improvement, economic analysis of the industrial expenses and cost estimation of the productions are studied in the scientific research taking large-scale bakery enterprises of Ukraine as the example. Organizational and tehnological peculiarities of the large-scale bakery enterprises, their influence on the accounting system formation, analysis of the cost estimation of the large-scale bakery enterprises are defined. The essence of cost is defined. A number of recommendations for the improvement of methodics of costs accounting and calculating cost production in contemporary conditions by means of computerization. Economico-mathematical model of costs level at the manufacture and selling the products is gained and methodics of cost forecast is proposed on the basis of this model. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40515 |
Розташовується у зібраннях: | 08.06.04 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
aref_FADYEYEVA.pdf | 284.84 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.