Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40515
Title: Облiк і аналіз затрат в хлiбопекарських пiдприємствах: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.06.04 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит
Authors: Фадєєва, Ганна Миколаївна
metadata.dc.contributor.advisor: Оспiщев, Вiктор Iванович
metadata.dc.contributor.affiliation: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Keywords: затрати;витрати;собівартість;прогнозування затрат;хлібопекарські підприємства;cost;cost estimation;account;analysis;cost prognosis;large-scale bakery enterprises
Issue Date: 2003
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Фадєєва Г. М. Облiк і аналіз затрат в хлiбопекарських пiдприємствах: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.06.04 – Бухгалтерський облiк, аналiз та аудит; наук. кер. В. І. Оспіщев; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків, 2003. 15 с.
Abstract: В дисертації дослідженні актуальні проблеми удосконалення обліку та аналізу затрат в хлібопекарських підприємствах України. Визначені технологічні та організаційні особливості хлібопекарського виробництва, а також їх вплив на побудову системи обліку та аналізу виробництва та калькулювання собівартості продукції У дисертаційній роботі визначено сутність затрат, розробка рекомендацій щодо удосконалення методології та методики обліку затрат і калькулювання собівартості продукції в сучасних умовах, в тому числі за допомогою компютеризації. Отримано економіко-математичну модель рівня затрат на виробництво та реалізацію продукції та запропоновано на її основі методику прогнозування затрат
Actual problems of the accounting improvement, economic analysis of the industrial expenses and cost estimation of the productions are studied in the scientific research taking large-scale bakery enterprises of Ukraine as the example. Organizational and tehnological peculiarities of the large-scale bakery enterprises, their influence on the accounting system formation, analysis of the cost estimation of the large-scale bakery enterprises are defined. The essence of cost is defined. A number of recommendations for the improvement of methodics of costs accounting and calculating cost production in contemporary conditions by means of computerization. Economico-mathematical model of costs level at the manufacture and selling the products is gained and methodics of cost forecast is proposed on the basis of this model.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40515
Appears in Collections:08.06.04 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aref_FADYEYEVA.pdf284.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.