Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39449
Назва: Вплив Індустрії 4.0 на глобальну економічну архітектуру
Інші назви: The impact of Industry 4.0 on the global economic architecture
Автори: Коломоєць, Олег Юрійович
Науковий керівник : Ушакова, Наталія Григорівна
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Ключові слова: Індустрія 4.0;промислові революції;цифровізація;інформатизація;глобальна економіка
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Коломоєць О. Ю. Вплив Індустрії 4.0 на глобальну економічну архітектуру: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 292 – Міжнародні економічні відносини; наук. кер. Н. Г. Ушакова; Харків: ДБТУ, 2023. 48 с.
Короткий огляд (реферат): Сучасний період розвитку глобальної економіки характеризується безпрецедентним впливом нових технологій на всі сфери. Найвпливовішими стали технології Четвертої промислової революції, внаслідок чого відбулися трансформації економіки від постіндустріальної до інформаційної, цифрової, що зумовило актуальність дослідження переходу глобальної економіки до Індустрії 4.0. Метою кваліфікаційної роботи є визначення особливостей переходу країн до моделі Індустрія 4.0 та його впливу на глобальну архітектуру. Об’єктом дослідження є процес технологічних змін в глобальній економіці під впливом цифровізації. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти розвитку моделі Індустрія 4.0 та наслідки переходу до неї. У кваліфікаційній роботі обґрунтовано теоретичні засади та розкрито механізм переходу країн до моделі розвитку Індустрія 4.0, визначено наслідки даного процесу для країн з різним рівнем цифровізації; узагальнено підходи до розуміння Індустрії 4.0 за результатами опитування експертів; визначено ключові напрями концепції Індустрії 4.0 з найбільш перспективною для розвитку міжнародного бізнесу виробничою технологією - штучним інтелектом; розкрито можливості, які створює перехід країни до Індустрії 4.0, а також визначено загрози і ризики розвитку як національних економік, так і глобальної архітектури; розкрито потенціал технологій 4.0 для вирішення глобальних економічних проблем. Пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, можуть слугувати методологічною основою для визначення шляхів використання технологій 4.0 в Україні в умовах війни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39449
Розташовується у зібраннях:292 - "Міжнародні економічні відносини" (Бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_B_412_292z-19b-01_Kolomoyets.pdf
  Restricted Access
1.37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.