Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39449
Название: Вплив Індустрії 4.0 на глобальну економічну архітектуру
Другие названия: The impact of Industry 4.0 on the global economic architecture
Авторы: Коломоєць, Олег Юрійович
Научный руководитель: Ушакова, Наталія Григорівна
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Ключевые слова: Індустрія 4.0;промислові революції;цифровізація;інформатизація;глобальна економіка
Дата публикации: 2023
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Коломоєць О. Ю. Вплив Індустрії 4.0 на глобальну економічну архітектуру: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 292 – Міжнародні економічні відносини; наук. кер. Н. Г. Ушакова; Харків: ДБТУ, 2023. 48 с.
Краткий осмотр (реферат): Сучасний період розвитку глобальної економіки характеризується безпрецедентним впливом нових технологій на всі сфери. Найвпливовішими стали технології Четвертої промислової революції, внаслідок чого відбулися трансформації економіки від постіндустріальної до інформаційної, цифрової, що зумовило актуальність дослідження переходу глобальної економіки до Індустрії 4.0. Метою кваліфікаційної роботи є визначення особливостей переходу країн до моделі Індустрія 4.0 та його впливу на глобальну архітектуру. Об’єктом дослідження є процес технологічних змін в глобальній економіці під впливом цифровізації. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти розвитку моделі Індустрія 4.0 та наслідки переходу до неї. У кваліфікаційній роботі обґрунтовано теоретичні засади та розкрито механізм переходу країн до моделі розвитку Індустрія 4.0, визначено наслідки даного процесу для країн з різним рівнем цифровізації; узагальнено підходи до розуміння Індустрії 4.0 за результатами опитування експертів; визначено ключові напрями концепції Індустрії 4.0 з найбільш перспективною для розвитку міжнародного бізнесу виробничою технологією - штучним інтелектом; розкрито можливості, які створює перехід країни до Індустрії 4.0, а також визначено загрози і ризики розвитку як національних економік, так і глобальної архітектури; розкрито потенціал технологій 4.0 для вирішення глобальних економічних проблем. Пропозиції та рекомендації, запропоновані в роботі, можуть слугувати методологічною основою для визначення шляхів використання технологій 4.0 в Україні в умовах війни.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39449
Располагается в коллекциях:292 - "Міжнародні економічні відносини" (Бакалаври)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2023_B_412_292z-19b-01_Kolomoyets.pdf
  Restricted Access
1.37 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.