Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/39099
Назва: Витрати торговельного підприємства: оцінка та планування
Інші назви: Costs of a commercial enterprise: assessment and planning
Автори: Рудоквас, Анна Вікторівна
Науковий керівник : Филипенко, Олена Михайлівна
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу
Ключові слова: поточні витрати;фактори впливу;оцінка;план;управління;підприємства торгівлі
Дата публікації: 2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Рудоквас А. В. Витрати торговельного підприємства: оцінка та планування: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 051 – Економіка; кер. О. М. Филипенко; Харків: ДБТУ, 2023. 56 с.
Короткий огляд (реферат): Зниження рівня витрат є джерелом зростання прибутку, який дає можливість розвивати матеріально-технічну базу підприємств торгівлі та поліпшувати рівень обслуговування споживачів, чим і обґрунтовується вибір теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної роботи є визначення основних теоретичних положень та обґрунтування рекомендацій, спрямованих на підвищення ефективності управління витратами торговельного підприємства. Об'єктом дослідження є процес управління поточними витратами підприємства. Предметом дослідження є теоретико-методичні засади та прикладний інструментарій управління поточними витратами підприємства торгівлі. У кваліфікаційній роботі узагальнено основні теоретичні щодо сутності поточних витрат як об’єкту управління; систематизовано види витрат та їх особливості в підприємствах торгівлі; визначено економічний зміст функцій управління витратами та методи їх реалізації; проаналізовано стан управління витратами у торговельному підприємстві; обґрунтовано оптимальний розмір витрат підприємства на плановий період відповідно до необхідного цільового прибутку; надано рекомендації торговельному підприємству щодо можливостей зниження витрат за окремими статтями. Пропозиції та рекомендації, надані в роботі, дозволяють підприємствам обґрунтовувати плановий розмір поточних витрат і витрат обігу на основі методу цільового планування, використовувати запропоновані заходи щодо економії витрат
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39099
Розташовується у зібраннях:051 - "Економіка" (Бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_B_412_051z_21b stn-2-02_Rudokvas.pdf
  Restricted Access
1.17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.