Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/39099
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Филипенко, Олена Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Рудоквас, Анна Вікторівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-09-08T11:16:48Z | - |
dc.date.available | 2023-09-08T11:16:48Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Рудоквас А. В. Витрати торговельного підприємства: оцінка та планування: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 051 – Економіка; кер. О. М. Филипенко; Харків: ДБТУ, 2023. 56 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/39099 | - |
dc.description.abstract | Зниження рівня витрат є джерелом зростання прибутку, який дає можливість розвивати матеріально-технічну базу підприємств торгівлі та поліпшувати рівень обслуговування споживачів, чим і обґрунтовується вибір теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної роботи є визначення основних теоретичних положень та обґрунтування рекомендацій, спрямованих на підвищення ефективності управління витратами торговельного підприємства. Об'єктом дослідження є процес управління поточними витратами підприємства. Предметом дослідження є теоретико-методичні засади та прикладний інструментарій управління поточними витратами підприємства торгівлі. У кваліфікаційній роботі узагальнено основні теоретичні щодо сутності поточних витрат як об’єкту управління; систематизовано види витрат та їх особливості в підприємствах торгівлі; визначено економічний зміст функцій управління витратами та методи їх реалізації; проаналізовано стан управління витратами у торговельному підприємстві; обґрунтовано оптимальний розмір витрат підприємства на плановий період відповідно до необхідного цільового прибутку; надано рекомендації торговельному підприємству щодо можливостей зниження витрат за окремими статтями. Пропозиції та рекомендації, надані в роботі, дозволяють підприємствам обґрунтовувати плановий розмір поточних витрат і витрат обігу на основі методу цільового планування, використовувати запропоновані заходи щодо економії витрат | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | поточні витрати | uk_UA |
dc.subject | фактори впливу | uk_UA |
dc.subject | оцінка | uk_UA |
dc.subject | план | uk_UA |
dc.subject | управління | uk_UA |
dc.subject | підприємства торгівлі | uk_UA |
dc.title | Витрати торговельного підприємства: оцінка та планування | uk_UA |
dc.title.alternative | Costs of a commercial enterprise: assessment and planning | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет, Кафедра економіки та бізнесу | - |
Appears in Collections: | 051 - "Економіка" (Бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2023_B_412_051z_21b stn-2-02_Rudokvas.pdf Restricted Access | 1.17 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.