Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684
Назва: Використання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполану
Інші назви: Использование пережаренного подсолнечного масла для биосинтеза полисахарида этаполана
Use of sunflower oil refried polysaccharide biosynthesis etapolana
Автори: Івахнюк, М. О.
Вороненко, А. А.
Пирог, Т. П.
Дата публікації: 2016
Видавництво: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Івахнюк М. О., Вороненко А. А., Пирог Т. П. Використання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполану. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (1). С. 97-100.
Серія/номер: Інженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (1)
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено вплив джерела вуглецю (відпрацьована після смаження м’яса та картоплі, нерафінована, рафінована олія) на синтез мікробного полісахариду етаполану штамом Acinetobacter sp. ІМВ В-7005, а також використання різних субстратів у середовищі для отримання інокуляту. Максимальні показники синтезу (14–15 г/л) спостерігалися за умов росту продуцента на нерафінованій та відпрацьованій після смаження м’яса олії з використанням посівного матеріалу, вирощеного на рафінованій олії.
В статье исследовано влияние источника углерода (отработанное после жарки мяса и картофеля, нерафинированное, рафинированное масло) на синтез микробного полисахарида этаполана штаммом Acinetobacter sp. ИМВ В-7005, а также использование различных субстратов в среде для получения инокулята. Максимальные показатели синтеза (14–15 г/л) наблюдались в условиях роста продуцента на нерафинированном и отработанном после жарки мяса масле с использованием посевного материала, выращенного на рафинированном масле.
In the paper the influence of the carbon source (waste after frying meat and potatoes, unrefined, refined oil) in the synthesis of microbial polysaccharide etapolana strain of Acinetobacter sp. IMV B-7005, as well as the use of different substrates in the medium to obtain inoculum. Maximum synthesis parameters (14-15 g / l) were observed in the growth conditions for producing unrefined and waste oil after frying meat using seed grown on refined oil.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684
Розташовується у зібраннях:№ 1 (1)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
24.pdf617.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.