Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Івахнюк, М. О. | - |
dc.contributor.author | Вороненко, А. А. | - |
dc.contributor.author | Пирог, Т. П. | - |
dc.date.accessioned | 2022-07-22T08:49:15Z | - |
dc.date.available | 2022-07-22T08:49:15Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Івахнюк М. О., Вороненко А. А., Пирог Т. П. Використання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполану. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (1). С. 97-100. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684 | - |
dc.description.abstract | У статті досліджено вплив джерела вуглецю (відпрацьована після смаження м’яса та картоплі, нерафінована, рафінована олія) на синтез мікробного полісахариду етаполану штамом Acinetobacter sp. ІМВ В-7005, а також використання різних субстратів у середовищі для отримання інокуляту. Максимальні показники синтезу (14–15 г/л) спостерігалися за умов росту продуцента на нерафінованій та відпрацьованій після смаження м’яса олії з використанням посівного матеріалу, вирощеного на рафінованій олії. | uk_UA |
dc.description.abstract | В статье исследовано влияние источника углерода (отработанное после жарки мяса и картофеля, нерафинированное, рафинированное масло) на синтез микробного полисахарида этаполана штаммом Acinetobacter sp. ИМВ В-7005, а также использование различных субстратов в среде для получения инокулята. Максимальные показатели синтеза (14–15 г/л) наблюдались в условиях роста продуцента на нерафинированном и отработанном после жарки мяса масле с использованием посевного материала, выращенного на рафинированном масле. | uk_UA |
dc.description.abstract | In the paper the influence of the carbon source (waste after frying meat and potatoes, unrefined, refined oil) in the synthesis of microbial polysaccharide etapolana strain of Acinetobacter sp. IMV B-7005, as well as the use of different substrates in the medium to obtain inoculum. Maximum synthesis parameters (14-15 g / l) were observed in the growth conditions for producing unrefined and waste oil after frying meat using seed grown on refined oil. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | ХНТУСГ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Інженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (1) | - |
dc.title | Використання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполану | uk_UA |
dc.title.alternative | Использование пережаренного подсолнечного масла для биосинтеза полисахарида этаполана | uk_UA |
dc.title.alternative | Use of sunflower oil refried polysaccharide biosynthesis etapolana | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | № 1 (1) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.