Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorІвахнюк, М. О.-
dc.contributor.authorВороненко, А. А.-
dc.contributor.authorПирог, Т. П.-
dc.date.accessioned2022-07-22T08:49:15Z-
dc.date.available2022-07-22T08:49:15Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationІвахнюк М. О., Вороненко А. А., Пирог Т. П. Використання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполану. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (1). С. 97-100.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684-
dc.description.abstractУ статті досліджено вплив джерела вуглецю (відпрацьована після смаження м’яса та картоплі, нерафінована, рафінована олія) на синтез мікробного полісахариду етаполану штамом Acinetobacter sp. ІМВ В-7005, а також використання різних субстратів у середовищі для отримання інокуляту. Максимальні показники синтезу (14–15 г/л) спостерігалися за умов росту продуцента на нерафінованій та відпрацьованій після смаження м’яса олії з використанням посівного матеріалу, вирощеного на рафінованій олії.uk_UA
dc.description.abstractВ статье исследовано влияние источника углерода (отработанное после жарки мяса и картофеля, нерафинированное, рафинированное масло) на синтез микробного полисахарида этаполана штаммом Acinetobacter sp. ИМВ В-7005, а также использование различных субстратов в среде для получения инокулята. Максимальные показатели синтеза (14–15 г/л) наблюдались в условиях роста продуцента на нерафинированном и отработанном после жарки мяса масле с использованием посевного материала, выращенного на рафинированном масле.uk_UA
dc.description.abstractIn the paper the influence of the carbon source (waste after frying meat and potatoes, unrefined, refined oil) in the synthesis of microbial polysaccharide etapolana strain of Acinetobacter sp. IMV B-7005, as well as the use of different substrates in the medium to obtain inoculum. Maximum synthesis parameters (14-15 g / l) were observed in the growth conditions for producing unrefined and waste oil after frying meat using seed grown on refined oil.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХНТУСГuk_UA
dc.relation.ispartofseriesІнженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (1)-
dc.titleВикористання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполануuk_UA
dc.title.alternativeИспользование пережаренного подсолнечного масла для биосинтеза полисахарида этаполанаuk_UA
dc.title.alternativeUse of sunflower oil refried polysaccharide biosynthesis etapolanauk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:№ 1 (1)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24.pdf617.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.