Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684
Title: | Використання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполану |
Other Titles: | Использование пережаренного подсолнечного масла для биосинтеза полисахарида этаполана Use of sunflower oil refried polysaccharide biosynthesis etapolana |
Authors: | Івахнюк, М. О. Вороненко, А. А. Пирог, Т. П. |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | ХНТУСГ |
Citation: | Івахнюк М. О., Вороненко А. А., Пирог Т. П. Використання пересмаженої соняшникової олії для біосинтезу мікробного полісахариду етаполану. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (1). С. 97-100. |
Series/Report no.: | Інженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (1) |
Abstract: | У статті досліджено вплив джерела вуглецю (відпрацьована після смаження м’яса та картоплі, нерафінована, рафінована олія) на синтез мікробного полісахариду етаполану штамом Acinetobacter sp. ІМВ В-7005, а також використання різних субстратів у середовищі для отримання інокуляту. Максимальні показники синтезу (14–15 г/л) спостерігалися за умов росту продуцента на нерафінованій та відпрацьованій після смаження м’яса олії з використанням посівного матеріалу, вирощеного на рафінованій олії. В статье исследовано влияние источника углерода (отработанное после жарки мяса и картофеля, нерафинированное, рафинированное масло) на синтез микробного полисахарида этаполана штаммом Acinetobacter sp. ИМВ В-7005, а также использование различных субстратов в среде для получения инокулята. Максимальные показатели синтеза (14–15 г/л) наблюдались в условиях роста продуцента на нерафинированном и отработанном после жарки мяса масле с использованием посевного материала, выращенного на рафинированном масле. In the paper the influence of the carbon source (waste after frying meat and potatoes, unrefined, refined oil) in the synthesis of microbial polysaccharide etapolana strain of Acinetobacter sp. IMV B-7005, as well as the use of different substrates in the medium to obtain inoculum. Maximum synthesis parameters (14-15 g / l) were observed in the growth conditions for producing unrefined and waste oil after frying meat using seed grown on refined oil. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3684 |
Appears in Collections: | № 1 (1) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.