Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3677
Title: Розроблення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів
Other Titles: Разработка схемы очистки клеровки тростникового сахара-сырца с использованием дополнительных реагентов
Clean development schemes klerovky cane sugar with additional reagents
Authors: Романченко, Н. М.
Гусятинська, Н. А.
Issue Date: 2016
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Романченко Н. М., Гусятинська Н. А. Розроблення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (1). С. 68-72.
Series/Report no.: Інженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (1)
Abstract: У статті показана ефективність застосування додаткових реагентів: основного сульфату алюмінію та вапнокарбонізаційного осаду в процесі очищення клеровки тростинного цукру-сирцю. Встановлено, що при їх застосуванні підвищується ефект очищення та зменшується забарвленість клеровки тростинного цукру-сирцю. Розроблено спосіб та апаратурно-технологічну схему очищення клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням вапнокарбонізаційного осаду та ОСА.
В статье показана эффективность использования дополнительных реагентов: основного сульфата алюминия и известкового осадка в процессе очистки клеровки тростникового сахара-сырца. Установлено, что при их использовании повышается эффект очистки и уменьшается окрашенность клеровки тростникового сахара-сырца. Разработан способ и аппаратурно-технологическая схема очистки клеровки тростникового сахара-сырца с использованием известкового осадка и ОСА.
The method for cleaning of cane sugar-raw syrup is developed. In obedience to a method for the increases of cleaning effect return of suspension of sediment after liming-carbonation on the stage of dissolution of sugar-raw and treatment a syrup coagulant is used.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3677
Appears in Collections:№ 1 (1)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17.pdf615.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.