Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3677
Title: | Розроблення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів |
Other Titles: | Разработка схемы очистки клеровки тростникового сахара-сырца с использованием дополнительных реагентов Clean development schemes klerovky cane sugar with additional reagents |
Authors: | Романченко, Н. М. Гусятинська, Н. А. |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | ХНТУСГ |
Citation: | Романченко Н. М., Гусятинська Н. А. Розроблення схеми очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (1). С. 68-72. |
Series/Report no.: | Інженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (1) |
Abstract: | У статті показана ефективність застосування додаткових реагентів: основного сульфату алюмінію та вапнокарбонізаційного осаду в процесі очищення клеровки тростинного цукру-сирцю. Встановлено, що при їх застосуванні підвищується ефект очищення та зменшується забарвленість клеровки тростинного цукру-сирцю. Розроблено спосіб та апаратурно-технологічну схему очищення клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням вапнокарбонізаційного осаду та ОСА. В статье показана эффективность использования дополнительных реагентов: основного сульфата алюминия и известкового осадка в процессе очистки клеровки тростникового сахара-сырца. Установлено, что при их использовании повышается эффект очистки и уменьшается окрашенность клеровки тростникового сахара-сырца. Разработан способ и аппаратурно-технологическая схема очистки клеровки тростникового сахара-сырца с использованием известкового осадка и ОСА. The method for cleaning of cane sugar-raw syrup is developed. In obedience to a method for the increases of cleaning effect return of suspension of sediment after liming-carbonation on the stage of dissolution of sugar-raw and treatment a syrup coagulant is used. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3677 |
Appears in Collections: | № 1 (1) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.