Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3666
Title: Технологія мармеладу желейного з рослинними добавками
Other Titles: Технология мармелада желейного с растительными добавками
Technology of jelly marmalade with herbal supplements
Authors: Туз, Н. Ф.
Артамонова, М. В.
Keywords: мармелад желейний;рослинні добавки;натуральні барвники;кріас-порошки;показники якості;мікробіологічна стабільність;термін зберігання;мармелад желейный;растительные добавки;натуральные красители;криас-порошки;показатели качества;микробиологическая стабильность;срок хранения;jelly marmalade;herbal supplements;natural dyes;krias-powders;quality indicators;microbiological stability;storage life
Issue Date: 2016
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Туз Н. Ф., Артамонова М. В. Технологія мармеладу желейного з рослинними добавками. Інженерія переробних і харчових виробництв. 2016. № 1 (1). С. 32-37.
Series/Report no.: Інженерія переробних і харчових виробництв;№ 1 (1)
Abstract: У статті розглянуто можливість використання рослинних добавок у якості натуральних барвників. Запропоновано спосіб їх підготовки та раціональні концентрації під час виробництва мармеладу желейного. Встановлено, що мармелад желейний з екстрактами кріас-порошків з чорноплідної горобини, суцвіття календули та листя кропиви збагачується біологічно активними речовинами. Визначено основні показники якості нових видів виробів під час зберігання.
В статье рассмотрена возможность использования растительных добавок в качестве натуральных красителей. Предложен способ их подготовки и рациональные концентрации при производстве мармелада желейного. Установлено, что мармелад желейный с экстрактами криас-порошков из черноплодной рябины, соцветий календулы и листьев крапивы обогащается биологически активными веществами. Определены основные показатели качества новых видов изделий и установлена их микробиологическая стабильность во время хранения.
The article discusses the possibility of using herbal supplements as natural dyes. A method for their preparation and rational concentration in the production of jelly marmalade were proposed. The marmalade with the extracts of krias-powders from aronia, inflorescence calendula and nettle leaves enriched with biologically active substances were established. Organoleptic and physical and chemical indicators of quality a new types of products and their microbiological stability during storage were determined.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3666
Appears in Collections:№ 1 (1)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
9.pdf649.19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.