Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35452
Название: Гістологічна оцінка дванадцятипалої кишки як метод визначення продуктивності сільськогосподарської птиці
Авторы: Кущ, М. М.
Бирка, О. В.
Фесенко, І. А.
Паращенко, В. А.
Шершнев, В. П.
Дата публикации: 2022
Издательство: Харків: ДБТУ
Библиографическое описание: Кущ М. М., Бирка О. В., Фесенко І. А., Паращенко В. А., Шершнев В. П. Гістологічна оцінка дванадцятипалої кишки як метод визначення продуктивності сільськогосподарської птиці: науково-практичні рекомендації; Харків: ДБТУ, 2022. 19 с.
Краткий осмотр (реферат): Один з основних напрямків розвитку промислового птахівництва є підвищення ефективності використання кормів. Ця задача вирішується цілеспрямованою селекційною роботою з виведення порід, ліній, кросів птиці з здатністю більш ефективно засвоювати поживні речовини раціону. Відомо, що дана ознака організму є спадковою. Визнано, що відмінності в більш ефективному перетравлюванні речовин пов'язані з анатомічними і фізіологічними особливостями органів травного каналу. У той же час, склад раціону є визначальним фактором впливу на будову органів травлення. Суттєвий вплив на будову органів травлення чинять різноманітні кормові добавки [6, 9]. Розуміння процесів розвитку і будови кишечнику є надзвичайно важливим, бо визначає ефективність перетравлювання і засвоювання поживних речовин, що забезпечують продуктивні властивості сільськогосподарської птиці. Тонкий відділ кишечнику відіграє важливу роль у процесах травлення [5, 14, 20]. У зв’язку з цим, актуальним є пошук відповідних генетичних і морфологічних маркерів високої продуктивності стосовно органів апарату травлення, що дозволить підвищити ефективність селекційної роботи, дати оцінку раціону.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35452
Располагается в коллекциях:Методичні вказівки

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
MR_histolohichna otsinka_22.pdf1.5 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.