Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/35452
Название: | Гістологічна оцінка дванадцятипалої кишки як метод визначення продуктивності сільськогосподарської птиці |
Авторы: | Кущ, М. М. Бирка, О. В. Фесенко, І. А. Паращенко, В. А. Шершнев, В. П. |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Кущ М. М., Бирка О. В., Фесенко І. А., Паращенко В. А., Шершнев В. П. Гістологічна оцінка дванадцятипалої кишки як метод визначення продуктивності сільськогосподарської птиці: науково-практичні рекомендації; Харків: ДБТУ, 2022. 19 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Один з основних напрямків розвитку промислового птахівництва є підвищення ефективності використання кормів. Ця задача вирішується цілеспрямованою селекційною роботою з виведення порід, ліній, кросів птиці з здатністю більш ефективно засвоювати поживні речовини раціону. Відомо, що дана ознака організму є спадковою. Визнано, що відмінності в більш ефективному перетравлюванні речовин пов'язані з анатомічними і фізіологічними особливостями органів травного каналу. У той же час, склад раціону є визначальним фактором впливу на будову органів травлення. Суттєвий вплив на будову органів травлення чинять різноманітні кормові добавки [6, 9]. Розуміння процесів розвитку і будови кишечнику є надзвичайно важливим, бо визначає ефективність перетравлювання і засвоювання поживних речовин, що забезпечують продуктивні властивості сільськогосподарської птиці. Тонкий відділ кишечнику відіграє важливу роль у процесах травлення [5, 14, 20]. У зв’язку з цим, актуальним є пошук відповідних генетичних і морфологічних маркерів високої продуктивності стосовно органів апарату травлення, що дозволить підвищити ефективність селекційної роботи, дати оцінку раціону. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35452 |
Располагается в коллекциях: | Методичні вказівки |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
MR_histolohichna otsinka_22.pdf | 1.5 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.