Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35241
Назва: Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин
Автори: Федяєва, Анна Сергіївна
Хохлов, Анатолій Михайлович
Дата публікації: 2022
Видавництво: Смт. Мала Данилівка
Бібліографічний опис: Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин: методичні вказівки і завдання для практичних занять студентів дисципліни за спеціальності – 204 ОКР «Магістр» денної форми навчання. Смт. Мала Данилівка, 2022. 157 с.
Короткий огляд (реферат): Біологія продуктивності с.­г. тварин - наука про біологічні особливостіонтогенезу с.­г. тварин, вивчає біохімічні процеси, що відбуваються в організмі тварин та забезпечують утворення високоякісної тваринницької продукції. Біологія продуктивності пов’язана з біохімією та фізіологією, що дає можливість встановити напрямок обміну речовин з метою виділення першочергових продуктівнеобхідних для харчування тварин. Біологія продуктивності тварин пов’язана з молекулярною генетикою, з ДНК аналізом, що дозволяє визначити біля 4000 генетичних хвороб та схильністьдо захворювання, на інфекційні онкологічні, та інформує про генеологію та родинні зв’язки. Дисципліна вивчає фізико­хімічні властивості поживних і біологічно активних речовин кормів та кормових добавок, їх вплив на процеси травлення тварин; поглиблює знання з питань онтогенезу молочної залози, вивчення механізму утворення молока, впливу стимуляторів молочної продуктивності на секрецію молока, його якість, біологічні та технологічні властивості; вивчає біологічні основи формування м‘ясної, яєчної, шкіряної, вовнової продуктивності тварин, зокрема структуру та формування продукції, фактори впливу на біосинтез і якість продукції; вивчає теоретичні та практичні питання регулювання та стимуляції медової продуктивності бджіл; вивчає інтер'єрні показники та їх використання для прогнозування продуктивності тварин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35241
Розташовується у зібраннях:Методичні вказівки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mv_biolohiya_produk_204_22.pdf2.05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.