Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/32393
Title: Підвищення ефективності перевезення дорожньо-будівельних вантажів
Authors: Філіпов, Лев Ігоревич
metadata.dc.contributor.advisor: Горяїнов, О. М.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра транспортних технологій і логістики
Keywords: дорожньо-будівельні вантажі;маршрутизація;рухомий склад;перевезення;ефект;ефективність;витрати
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Філіпов Л. І. Підвищення ефективності перевезення дорожньо-будівельних вантажів: кваліфікаційна робота магістра: спец. 275 Транспортні технології; наук. кер. О. М. Горяїнов; Харків, 2022. 72 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота магістра складається з чотирьох розділів. Метою кваліфікаційної роботи є зниження витрат при вивозі вантажів з АБЗ за рахунок підвищення ефективності використання рухомого складу. Об'єктом дослідження виступає процес доставки дорожньо-будівельних вантажів з асфальто-бетонного заводу (АБЗ) Предмет дослідження є вплив раціональної технології доставки дорожньо-будівельних вантажів на витрати. В першому розділі було проведено огляд сучасного стану питання підвищення ефективності використання рухомого складу при перевезенні. Визначено мету та поствалено завдання дослідження. У результаті проведення дослідження було встановлено, що однією з головних проблем є затримка доставки будівельних вантажів, яка призводить до неможливості використання доставленого вантажу, а відповідно до зриву графіків роботи будівельних бригад та значних економічних втрат. Другий розділ направлений на проведення теоретичних досліджень підвищення ефективності використання рухомого складу при перевезенні дорожньо-будівельних. В результаті досліджень в якості моделі запропоновано модель «сірої скрині», для якої вхідними параметрами є обсяг перевезень дорожньо-будівельних вантажів, кількість пунктів завозу та номінальна вантажність автомобіля, які значно впливають на процес доставки вантажів, в якості вихідного параметру обрано витрати на доставку вантажів, що найбільш повно характеризують вплив технології на ефективність доставки вантажів. В третьому розділі було сплановано та проведено експериментальні дослідження по підвищення ефективності використання рухомого складу при перевезенні. На основі розробленого плану експерименту були розраховані техніко-експлуатаційні та техніко-економічні показники для всіх розроблених маршрутів. Розділ четвертий направлено на аналіз результатів досліджень. Економічний ефект було визначено, як різницю між витратами на доставку вантажу за існуючою схемою доставки вантажу та за схемою, що розроблена за запропонованою методикою. В результаті розрахунків було визначено, що економічний ефект дорівнює 23145,48 грн/рік, а ефективність запропонованих заходів 20,2 %.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/32393
Appears in Collections:275 – " Транспортні технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_414_275-21m-01_F_l_pov.pdf
  Restricted Access
7.07 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.