Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3237
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Qu, Xiaoqing | - |
dc.contributor.author | Nazarenko, Yulia | - |
dc.contributor.author | Li, Bo | - |
dc.date.accessioned | 2022-07-14T17:23:21Z | - |
dc.date.available | 2022-07-14T17:23:21Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Xiaoqing Qu, Nazarenko Ju., Bo Li The physiological function and application of cereal β-glucan in the fermented dairy. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2021. Вип. 1(33). C. 62-76. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3237 | - |
dc.description.abstract | β-glucan is an important dietary fiber, it has many excellent physiological functions,and alsois one of the important raw materials for preventing many chronic diseases. Cereal β-glucan is a functional ingredient with easily obtain, and has a high market share. Firstly, the structural characteristics, sources and physiological functions of β-glucan were introduced in this paper; following, the physical and chemical properties of β-glucan were introduced; finally, the current situation of cereal β-glucan as a functional food ingredient in fermented dairy products was discussed. Overall, cereal β-glucan has a good affect in the fermented dairy products. | uk_UA |
dc.description.abstract | β-глюкан – це полісахарид із довгим молекулярним ланцюгом, ланки якого представлені глюкозою. Він відноситься до біологічно активних речовин, сприятливо впливає на всі внутрішні органи і системи людини. Є різновидом клітковини, а значить, сприяє очищенню кишечника і нормалізації його мікрофлори. Він має багато корисних фізіологічних функцій, є одним із важливих сировинних матеріалів для профілактики багатьох хронічних захворювань. Цей інгредієнт є ефективним імуномодулюючим агентом, широко використовується в медичній практиці та профілактичному харчуванні в усьому світі. Відкриття групи натуральних активних речовин β-глюканів із мінімумом побічних ефектів із точки зору сучасної медицини дуже важливе. Ефективність β-глюканів для лікування і профілактики багатьох захворювань заснована на корегуванні нестійкості імунної системи і неодноразово підтверджена багатьма експериментами і клінічними дослідженнями. Зерновий β-глюкан є функціональним інгредієнтом, який легко отримувати, зберігати й використовувати. Він є дуже поширеним продуктом. У цій роботі представлені структурні характеристики, джерела отримання та фізіологічні функції β-глюкану, фізичні та хімічні властивості β-глюкану, обґрунтовано сучасну ситуацію з використання злаків β-глюкану як функціонального харчового інгредієнта у ферментованих молочних продуктах. Числеyні сучасні дослідження в галузі технології кисломолочних напоїв довели, що у відповідному діапазоні β-глюкан зернових може покращити структурні характеристики продуктів. Наприклад, впливаючи на структуру мережі білка під час ферментації, він зменшує відділення сироватки, покращує здатність утримувати воду та в’язкість у кисломолочних продуктах. При цьому може бути використаний для виробництва переважно низькожирних ферментованих молочних продуктів, оскільки має органолептичні властивості жирних продуктів, покращує смак і консистенцію. β-глюкан має багатокомпонентний хімічний склад, пребіотичну дію, у разі використання в кисломолочних продуктах може чинити виражений біфідогенний вплив. Зазначене відповідає вимогам нутриціології до харчування сучасної людини. | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.publisher | Харківський державний університет харчування та торгівлі | uk_UA |
dc.subject | cereal | uk_UA |
dc.subject | β-glucan | uk_UA |
dc.subject | physiological function | uk_UA |
dc.subject | application | uk_UA |
dc.subject | fermented dairy products | uk_UA |
dc.subject | злаки | uk_UA |
dc.subject | β-глюкан | uk_UA |
dc.subject | фізіологічна функція | uk_UA |
dc.subject | застосування | uk_UA |
dc.subject | кисломолочні продукти | uk_UA |
dc.title | The physiological function and application of cereal β-glucan in the fermented dairy | uk_UA |
dc.title.alternative | Фізіологічна функція та застосування зернових β-глюкану у ферментованих молочних продуктах: огляд | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Випуск 1 (33) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
+реп.6.pdf | 695.97 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.