Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/31530
Назва: | Брендування як елемент формування іміджу продукції FMCG |
Інші назви: | Branding as an element of forming the image of FMCG products |
Автори: | Прядко, О.М. Чміль, Г. Л. Олініченко, К. С. |
Ключові слова: | бренд;управління брендом;бренд-менеджмент;бренд-платформа;ринок;опитування;FMCG ринок;підприємство;brand;brand control;brand management;brand platform;market;survey;FMCG market;enterprise |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Видавничий дім «Гельветика» |
Бібліографічний опис: | Прядко О.М., Чміль Г.Л., Олініченко К. С. Брендування як елемент формування іміджу продукції FMCG. Науковий погляд: економіка та управління: наук. журнал. Видав. дім «Гельветика», 2023. С. 84-92 |
Короткий огляд (реферат): | В статті систематизовано та узагальнено підходи науковців до визначення понять «бренд», «управління брендом» та «бренд-менеджмент», «бренд-платформа». Виявлено сучасні напрямки розвитку бренду та брендування на ринку споживчих товарів. Проведений моніторинг ринку, розроблена схема ринку готових заморожених продуктів м’ясопереробки (ГЗПМ). Для виявлення стану регіонального ринку, потенційного попиту на товари було проведено маркетингове дослідження, а саме опитування потенційних споживачів на платформі Google Forms. Для дослідження ринку споживачів ГЗПМ м. Харкова було розроблено анкету, що складалася із взаємопов’язаних, поставлених у логічній послідовності запитань. Обсяг вибірки склав 400 осіб віком від 17 до 50 років і більше, з них 67% – жінки, 33% – чоло-віки. З урахуванням отриманих результатів проведеного дослідження запропоновано рекомендації щодо ефективного
впровадження бренд-менеджменту в управління діяльністю сучасного підприємства In modern marketing, product branding occupies a special place, it is one of the effective marketing tools for achieving high commercial and image results with minimal costs. The approaches of scientists to the definition of the concepts of "brand", "brand control" and "brand management", "brand platform" are systematized and summarized. Modern directions of brand development and branding in the consumer goods market have been identified. Monitoring of the market of ready-frozen meat processing products (FMP), main channels and subjects of goods movement, interrelationships between them, opportunities for integration to promote the manufacturer’s product brand was carried out. The modern market of consumer goods (FMCG) is developing rapidly, which is due to the introduction of product innovations, the correct use of brand management and trade marketing tools. The authors proposed a structure of marketing research, consisting of three blocks, adapted to the goals of brand-building in a new product category. The scheme of the RFMP market has been developed, which takes into account all levels of subjects of distribution channels, as well as the relationships between them, which determine the tasks and capabilities of the RFMP brand management system of the manufacturing company. To identify the state of the regional market, potential demand for goods and its perception by potential consumers, a marketing research was conducted, namely a survey of potential consumers on the Google Forms platform. A questionnaire consisting of interrelated questions asked in a logical sequence was developed for researching the market of consumers of RFMP in Kharkiv. A total of 400 respondents were interviewed. The sample consisted of 400 people aged 17 to 50 years and older, 67% of them were women, 33% were men. An algorithm for the development of the brand platform of the manufacturing company was formed, the feature of which are the stages of determining the boundaries of the product category and the peculiarities of branding of the RFMP. Taking into account the results of the conducted research, recommendations are proposed for the effective implementation of brand management in the modern enterprise activities management |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/31530 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Priadko_Chmil_Olinichenko_Branding_2023.pdf | 783.85 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.