Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/31011
Title: Визначення оптимальних режимів пророщування зерна пшениці для зернових пластівців підвищеної харчової цінності
Other Titles: Определение оптимальных режимов проращивания зерна пшеницы для зерновых хлопьев повышенной пищевой ценности
Determining an optimal mode sprouting wheat for cereal flakes with higher nutritional value
Authors: Фоміна, І. М.
Ізмайлова, О. О.
Issue Date: 2014
Publisher: Харків: ХНТУСГ
Citation: Фоміна І. М. , Ізмайлова О. О. Визначення оптимальних режимів пророщування зерна пшениці для зернових пластівців підвищеної харчової цінності. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства. Вип. 152 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2014. С. 261-266
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т. сіл. госп. ім. П. Василенка;№ 152
Abstract: У статті встановлені оптимальні режими замочування та пророщування зерна пшениці для подальшої переробки продукту, з метою підвищення харчової цінності зернових пластівців. Показано вплив температури, термінів замочування та пророщування зерна пшениці на довжину його паросткa, а також на зміну структурномеханічних властивостей ендосперму, вмісту вітаміну С та поліфенольних сполук
В статье установлены оптимальные режимы замачивания и проращивания зерна пшеницы для дальнейшей переработки продукта, с целью повышения пищевой ценности зерновых хлопьев. Показано влияние температуры, сроков замачивания и проращивания зерна пшеницы на длинну его отростка, а также на изменение структурно-механических свойств эндосперма, содержания витамина С и полифенольных соединений
The optimal modes of soaking and sprouting wheat for further processing of the product in order to increase the nutritional value of cereals are presented in article. Showed the effect of temperature and timing of soaking and germination of wheat on the length of its process, and to modify the structural and mechanical properties of the endosperm, and the vitamin C and polyphenolic compounds
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/31011
Appears in Collections:Вип. 152: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
VISNUK_№152_2014_40.pdf282.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.