Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30935
Назва: Оцінка ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)
Інші назви: Оценка эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства
Estimation of efficiency of innovative policy of enterprises of restaurant economy
Автори: Борисова, Оксана Василівна
Науковий керівник : Яцун, Леонід Миколайович
Місце роботи: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Ключові слова: інновація;інноваційна політика;ефективність інноваційної політики;підприємства ресторанного господарства;инновация;инновационная политика;эффективность инновационной политики;предприятия ресторанного хозяйства;innovation;innovation policy;efficiency innovation policy;enterprises of restaurant economy
Дата публікації: 2011
Видавництво: Харків
Бібліографічний опис: Борисова О. В. Оцінка ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності); наук. кер. Л. М. Яцун. Харків, 2011. 18 с.
Короткий огляд (реферат): У дисертації обґрунтовано теоретико-методичні засади, розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики та запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики підприємств ресторанного господарства. У дисертаційній роботі уточнено економічну сутність понять «інноваційна політика», «ефективність інноваційної політики» з урахуванням їх особливостей на підприємствах ресторанного господарства; розроблено класифікацію видів інноваційної політики, узагальнено та систематизовано класифікацію інновацій; обґрунтовано систему показників та розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства; запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики, що характеризує процес здійснення заходів для підготовки, розроблення, прийняття та реалізації управлінського рішення, що сприяє досягненню цілей інноваційної політики підприємства. У дисертації обґрунтовано теоретико-методичні засади, розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики та запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики підприємств ресторанного господарства. У дисертаційній роботі уточнено економічну сутність понять «інноваційна політика», «ефективність інноваційної політики» з урахуванням їх особливостей на підприємствах ресторанного господарства; розроблено класифікацію видів інноваційної політики, узагальнено та систематизовано класифікацію інновацій; обґрунтовано систему показників та розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства; запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики, що характеризує процес здійснення заходів для підготовки, розроблення, прийняття та реалізації управлінського рішення, що сприяє досягненню цілей інноваційної політики підприємства. В диссертации определены теоретико-методические положения, разработан методический инструментарий оценки эффективности и методический подход по формированию эффективной инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства. В первом разделе «Теоретические аспекты оценки эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства» рассмотрена экономическая сущность и содержание понятий «инновационная политика», «эффективность инновационной политики» с учетом особенностей предприятий ресторанного хозяйства; обобщены и систематизированы существующие классификации инноваций и инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства, определены основные направления инновационной политики; рассмотрены существующие методические подходы к оценке эффективности инновационной политики; определены направления и система показателей оценки эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства; Во втором разделе «Анализ эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства» исследована инновационная деятельность на предприятиях ресторанного хозяйства; проведена оценка эффективности инновационной политики на основе предложенной системы показателей в предприятиях ресторанного хозяйства разных типов с определенным количеством мест и уровнем инновационных изменений. В третьем разделе «Направления повышения эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства» разработан методический инструментарий комплексной оценки эффективности инновационной политики; обоснован методический поход по формированию эффективной инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства. На основе методического инструментария комплексной оценки эффективности инновационной политики предлагается определение интегрального показателя, который способствует выбору эффективной инновационной политики развития предприятия. In dissertation work are determined theorist-methodical positions is designed methodical toolbox of the estimation to efficiency and methodical approach on shaping efficient of innovative policy enterprise of restaurant economy In dissertation work is theoretical are certain and is economic essence notion «innovative policy», «efficiency innovative policy» with determination of their particularities on enterprises of restaurant economy; the designed classification of innovative polices, generalized and is systematized the classification of innovation; the motivated system of the factors and is designed methods of the complex estimation to efficiency innovative policy enterprises of restaurant economy; it is offered methodical toolbox to technologies of the shaping efficient innovative policy enterprises of restaurant economy, directed on choice and realization of innovative polices enterprises depending on criterion conditions of the integral factor to efficiency of innovative policy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30935
Розташовується у зібраннях:08.00.04 – Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
08.00.04_Borisova.pdf481.15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.