Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30935
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЯцун, Леонід Миколайович-
dc.contributor.authorБорисова, Оксана Василівна-
dc.date.accessioned2023-04-26T13:40:16Z-
dc.date.available2023-04-26T13:40:16Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationБорисова О. В. Оцінка ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності); наук. кер. Л. М. Яцун. Харків, 2011. 18 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/30935-
dc.description.abstractУ дисертації обґрунтовано теоретико-методичні засади, розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики та запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики підприємств ресторанного господарства. У дисертаційній роботі уточнено економічну сутність понять «інноваційна політика», «ефективність інноваційної політики» з урахуванням їх особливостей на підприємствах ресторанного господарства; розроблено класифікацію видів інноваційної політики, узагальнено та систематизовано класифікацію інновацій; обґрунтовано систему показників та розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства; запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики, що характеризує процес здійснення заходів для підготовки, розроблення, прийняття та реалізації управлінського рішення, що сприяє досягненню цілей інноваційної політики підприємства. У дисертації обґрунтовано теоретико-методичні засади, розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики та запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики підприємств ресторанного господарства. У дисертаційній роботі уточнено економічну сутність понять «інноваційна політика», «ефективність інноваційної політики» з урахуванням їх особливостей на підприємствах ресторанного господарства; розроблено класифікацію видів інноваційної політики, узагальнено та систематизовано класифікацію інновацій; обґрунтовано систему показників та розроблено методичний інструментарій комплексної оцінки ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства; запропоновано методичний підхід до формування ефективної інноваційної політики, що характеризує процес здійснення заходів для підготовки, розроблення, прийняття та реалізації управлінського рішення, що сприяє досягненню цілей інноваційної політики підприємства. В диссертации определены теоретико-методические положения, разработан методический инструментарий оценки эффективности и методический подход по формированию эффективной инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства. В первом разделе «Теоретические аспекты оценки эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства» рассмотрена экономическая сущность и содержание понятий «инновационная политика», «эффективность инновационной политики» с учетом особенностей предприятий ресторанного хозяйства; обобщены и систематизированы существующие классификации инноваций и инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства, определены основные направления инновационной политики; рассмотрены существующие методические подходы к оценке эффективности инновационной политики; определены направления и система показателей оценки эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства; Во втором разделе «Анализ эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства» исследована инновационная деятельность на предприятиях ресторанного хозяйства; проведена оценка эффективности инновационной политики на основе предложенной системы показателей в предприятиях ресторанного хозяйства разных типов с определенным количеством мест и уровнем инновационных изменений. В третьем разделе «Направления повышения эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства» разработан методический инструментарий комплексной оценки эффективности инновационной политики; обоснован методический поход по формированию эффективной инновационной политики предприятий ресторанного хозяйства. На основе методического инструментария комплексной оценки эффективности инновационной политики предлагается определение интегрального показателя, который способствует выбору эффективной инновационной политики развития предприятия. In dissertation work are determined theorist-methodical positions is designed methodical toolbox of the estimation to efficiency and methodical approach on shaping efficient of innovative policy enterprise of restaurant economy In dissertation work is theoretical are certain and is economic essence notion «innovative policy», «efficiency innovative policy» with determination of their particularities on enterprises of restaurant economy; the designed classification of innovative polices, generalized and is systematized the classification of innovation; the motivated system of the factors and is designed methods of the complex estimation to efficiency innovative policy enterprises of restaurant economy; it is offered methodical toolbox to technologies of the shaping efficient innovative policy enterprises of restaurant economy, directed on choice and realization of innovative polices enterprises depending on criterion conditions of the integral factor to efficiency of innovative policy.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківuk_UA
dc.subjectінноваціяuk_UA
dc.subjectінноваційна політикаuk_UA
dc.subjectефективність інноваційної політикиuk_UA
dc.subjectпідприємства ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectинновацияuk_UA
dc.subjectинновационная политикаuk_UA
dc.subjectэффективность инновационной политикиuk_UA
dc.subjectпредприятия ресторанного хозяйстваuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjectinnovation policyuk_UA
dc.subjectefficiency innovation policyuk_UA
dc.subjectenterprises of restaurant economyuk_UA
dc.titleОцінка ефективності інноваційної політики підприємств ресторанного господарства: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)uk_UA
dc.title.alternativeОценка эффективности инновационной политики предприятий ресторанного хозяйстваuk_UA
dc.title.alternativeEstimation of efficiency of innovative policy of enterprises of restaurant economyuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationХарківський державний університет харчування та торгівлі-
Appears in Collections:08.00.04 – Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
08.00.04_Borisova.pdf481.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.