Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2925
Назва: Інноваційний спосіб отримання майонезу
Інші назви: Innovative method for mayonnaise producing
Автори: Постнов, Геннадій Михайлович
Червоний, Віталій Миколайович
Василенко, Віталій Юрійович
Ключові слова: виробництво;спосіб;майонез;ультразвук;дисперсність;производство;способ;майонез;ультразвук;дисперсность;manufacturing;process;mayonnaise;ultrasound;dispersion
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Постнов Г. М., Червоний В. М., Василенко В. Ю. Інноваційний спосіб отримання майонезу. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 147-152.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто спосіб отримання майонезу за допомогою ультразвуку. За показником дисперсності отриманий продукт не поступається тим, що приготовлені за традиційними технологіями. Реалізація цього способу дозволить підвищити якість готового продукту за рахунок використання ультразвукової обробки, знизити його собівартість, інтенсифікувати технологічний процес за рахунок одночасного поєднання процесів гомогенізації та емульгування.
Existing technologies for mayonnaise producing are based on the use of surfactants that requires the use of additional equipment in the manufacturing process and affects the cost of the final product. Among the disadvantages of the methods of mayonnaise producing there are the labor intensity of processes, the use of different devices and machines for performing the processes of emulsification and homogenization, the inability of using the method in the restaurant business enterprises. The article aims to change the method of mayonnaise producing with using the ultrasonic waves to receive a final product of high quality, to reduce its cost, to reduce the duration of the process. In the study the authors have suggested to perform the processes of emulsification and homogenization of the emulsion by using the ultrasonic waves at the frequency of 22 kHz during 10...15 minutes with the intensity of radiation of 3...5 W/cm2. The realization of this method will allow improving the quality of final product through the use of ultrasonic processing, reducing its cost, intensifying the technological process through a combination of emulsification and homogenization processes.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2925
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (19)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_1_20.pdf215.26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.