Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28679
Название: | Удосконалення технології соусів солодких на основі молочної сировини |
Другие названия: | Improving the sweet sauces technology on the base of milk raw material |
Авторы: | Пастушенко, Світлана Станіславівна |
Научный руководитель: | Черемська, Тетяна Володимирівна |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії |
Ключевые слова: | соус;соус солодкий;соус молочний;сироватка суха підсирна;молоко сухе;к-карагінан;sauce;sweet sauce;milk sauce;whey powder;milk powder;k-carrageenan |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Пастушенко С. С. Удосконалення технології соусів солодких на основі молочної сировини: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. Т. В. Черемська; Харків, 2022. 115 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Метою даної роботи є удосконалення технології соусів солодких на основі молочної сировини. Об’єктом дослідження є технологія соусів солодких на основі молочної сировини. Предметом дослідження є відновлені розчини молока сухого знежиреного та сироватки cухої підсирної з додаванням цукру або кислоти, готові соуси солодкі на основі молочної сировини. Методи дослідження – фізичні, фізико-хімічні, мікробіологічні, органолептичні, планування та математичного моделювання. Аналітично досліджено тенденції у виробництві соусів солодких на основі молочної сировини, визначено загальну характеристику соусів солодких, вивчені основні принципи переробки молочної сировини та загальні технологічні принципи розширення асортименту кулінарної продукції на основі молока та продуктів його переробки, вивчені перспективи використання карагінанів у складі соусів солодких на основі молочної сировини. Експериментально вивчено вплив технологічних факторів на загальну кількість розчинного білка, обґрунтовано технологічні параметри виробництва соусів солодких на основі молочної сировини та спроектовано модель технологічного процесу виробництва соусів солодких на основі молочної сировини.
Удосконалено технологію соусів солодких на основі молочної сировини. Визначено заходи безпеки з функціонування технології та доведено ефективність прийнятих рішень. Метою даної роботи є удосконалення технології соусів солодких на основі молочної сировини. Об’єктом дослідження є технологія соусів солодких на основі молочної сировини. Предметом дослідження є відновлені розчини молока сухого знежиреного та сироватки cухої підсирної з додаванням цукру або кислоти, готові соуси солодкі на основі молочної сировини. Методи дослідження – фізичні, фізико-хімічні, мікробіологічні, органолептичні, планування та математичного моделювання. Аналітично досліджено тенденції у виробництві соусів солодких на основі молочної сировини, визначено загальну характеристику соусів солодких, вивчені основні принципи переробки молочної сировини та загальні технологічні принципи розширення асортименту кулінарної продукції на основі молока та продуктів його переробки, вивчені перспективи використання карагінанів у складі соусів солодких на основі молочної сировини. Експериментально вивчено вплив технологічних факторів на загальну кількість розчинного білка, обґрунтовано технологічні параметри виробництва соусів солодких на основі молочної сировини та спроектовано модель технологічного процесу виробництва соусів солодких на основі молочної сировини. Удосконалено технологію соусів солодких на основі молочної сировини. Визначено заходи безпеки з функціонування технології та доведено ефективність прийнятих рішень. The purpose of this work is to improve the technology of sweet sauces based on dairy raw materials. The object of research is the technology of sweet sauces based on dairy raw materials. The subject of research is reconstituted solutions of dry skimmed milk and dry whey with the addition of sugar or acid, ready-made sweet sauces based on dairy raw materials. Research methods - physical, physico-chemical, microbiological, organoleptic, planning and mathematical modeling The trends in the production of sweet sauces based on milk raw materials were analytically studied, the general characteristics of sweet sauces were determined, the basic principles of processing dairy raw materials and the general technological principles of expanding the range of culinary products based on milk and its processing products were studied, the prospects for the use of carrageenans in the composition of sweet sauces based on milk were studied dairy raw materials. The influence of technological factors on the total amount of soluble protein was experimentally studied, the technological parameters of the production of sweet sauces based on dairy raw materials were substantiated, and a model of the technological process of the production of sweet sauces based on dairy raw materials was designed. The technology of sweet sauces based on milk raw materials has been improved. Security measures for the operation of the technology were determined and the effectiveness of the decisions made was proven. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28679 |
Располагается в коллекциях: | 181 - "Харчові технології" (Магістри) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2022_M_463_181_21m_01_Pastushenko.pdf Restricted Access | 16.83 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.