Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28666
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПивоваров, Павло Петрович-
dc.contributor.authorГунченко, Богдана Ігорівна-
dc.date.accessioned2023-03-30T17:50:14Z-
dc.date.available2023-03-30T17:50:14Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationГунченко Б. І. Обгрунтування та розроблення проекту технології гелю для декорування десертної продукції та борошняних кондитерських виробів: кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. П. П. Пивоваров; Харків, 2022. 131 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28666-
dc.description.abstractНа вітчизняному ринку присутні декоративні покриття здебільш закордонного виробництва. Вітчизняні виробники можуть конкурувати з постачальниками інших країн, так як український ринок сировини має всі необхідні рецептурні складові для їх виробництва. Перспективною і актуальною є розробка технології гелю для декорування десертної продукції та борошняних кондитерських виробів на основі низькоетерифікованого пектину та поверхнево-активних речовин, особливістю яких є можливість застосування у холодному та гарячому вигляді. У роботі обґрунтувано доцільність розробки нового за рецептурним складом гелю для декорування десертної продукції та борошняних кондитерських виробів; доцільність використання низькомолекулярних поверхнево-активних речовин у рецептурному складі гелю для декорування; визначено раціональний вміст пектину у рецептурному складі гелю для декорування; встановлено вплив компонентів за рецептурою на структурно-механічні властивості гелю для декорування; представлено заходи щодо безпечності функціонування даної технології, а саме гелю для декорування; визначено економічну ефективність прийнятих у проекті рішеньuk_UA
dc.description.abstractDecorative coverings of mostly foreign production are present on the domestic market. Domestic manufacturers can compete with suppliers from other countries, as the Ukrainian market of raw materials has all the necessary recipe components for their production. The development of gel technology for decorating dessert products and flour confectionery based on low-esterified pectin and surface-active substances, the feature of which is the possibility of application in cold and hot form, is promising and relevant. The work substantiates the expediency of developing a gel with a new recipe composition for decorating dessert products and flour confectionery products; the expediency of using low-molecular surface-active substances in the recipe composition of the gel for decoration; the rational content of pectin in the recipe composition of the gel for decoration is determined; the influence of the components according to the recipe on the structural and mechanical properties of the decorating gel was determined; measures regarding the safety of the operation of this technology, namely the gel for decoration, are presented; the economic efficiency of the decisions made in the project is determineduk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectоздоблювальний напівфабрикатuk_UA
dc.subjectгель для декоруванняuk_UA
dc.subjectпектинuk_UA
dc.subjectнизькомолекулярні поверхнево-активні речовиниuk_UA
dc.subjectпокриттяuk_UA
dc.subjectкондитерські виробиuk_UA
dc.subjectдесертні стравиuk_UA
dc.subjectdecorative semi-finished productuk_UA
dc.subjectgel for decorationuk_UA
dc.subjectpectinuk_UA
dc.subjectlow-molecular surfactantsuk_UA
dc.subjectcoatinguk_UA
dc.subjectconfectioneryuk_UA
dc.subjectdessert dishesuk_UA
dc.titleОбгрунтування та розроблення проекту технології гелю для декорування десертної продукції та борошняних кондитерських виробівuk_UA
dc.title.alternativeJustification and development of the gel technology project for decorating dessert products and flour confectionery productsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії-
Appears in Collections:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_463_181_21m_01_Gunchenko.pdf
  Restricted Access
2.28 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.