Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28663
Назва: Розроблення технології гарячих закусок (апетайзерів)
Інші назви: Development of the hot snacks (appetizers) technology
Автори: Єсіна, Марина Євгеніївна
Науковий керівник : Колеснікова, Марина Борисівна
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет, Кафедра харчових технологій в ресторанній індустрії
Ключові слова: гарячі закуски;апетайзери;халапеньо;паніровка;рецептура;напівфабрикат;технологія;безпечність;економічна ефективність;hot snacks;appetizers;jalapeño;breading;recipe;semi-finished product;technology;safety;economic efficiency
Дата публікації: 2022
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Єсіна М. Є. Розроблення технології гарячих закусок (апетайзерів): кваліфікаційна робота магістра: спец. 181 – Харчові технології; наук. кер. М. Б. Колеснікова; Харків, 2022. 113 с.
Короткий огляд (реферат): Закуски в закладах ресторанної індустрії займають важливе місце та представлені достатньо широким асортиментом, який формується з урахуванням сучасних тенденцій. Останніми роками у меню ресторанів та кафе, почали з’являтися сучасні закуски нового формату – апетайзери, які прийшлися до смаку відвідувачам закладів. Апетайзери – це закуски, які приготовані у фритюрі та призначені, в основному, для сегменту HoReCa: пивних ресторанів і барів, де їх можна подавати як самостійну гарячу закуску, так і у складі пивної тарілки. Підприємства фаст-фуд теж почали активно включати до свого меню апетайзери, і, як показує практика, ця закуска досить успішно продається. Маркетинговий аналіз ринку апетайзерів в Україні свідчить, що вони представлені, в основному, замороженими напівфабрикатами високого ступеня готовності, які виробляються харчовими підприємствами Європи. Хоча слід відмітити, що в Україні також є виробники апетайзерів. Відмінною особливістю цих закусок є той факт, що практично всі апетайзери є каліброваними, що гарантує постійну масу виходу, форми і якості кожної страви. Також їх використання заощаджує час кухарів на їх приготування (тільки теплове оброблення) та відсутність відходів. Також до переваг апетайзерів слід віднести їх виробництво в спеціальній паніровці, що робить ці гарячі закуски з одного боку ситними, з іншої – стимулює споживання напоїв, які супроводжують їжу, що найчастіше для закладу ресторанної індустрії є суттєвим джерелом прибутку. З урахуванням вищезазначеного вважаємо, що розроблення асортименту гарячих закусок (апетайзерів) є актуальним, що дозволить залучити ще більше споживачів до даної групи продукції.
Appetizers occupy an important place in the restaurant industry and are represented by a fairly wide assortment, which is formed taking into account modern trends. In recent years, modern snacks of a new format began to appear on the menus of restaurants and cafes - appetizers, which were liked by the visitors of the establishments. Appetizers are deep-fried snacks intended mainly for the HoReCa segment: beer restaurants and bars, where they can be served as an independent hot snack or as part of a beer plate. Fast food companies also began to actively include appetizers in their menu, and as practice shows, this snack is sold quite successfully. Marketing analysis of the market of appetizers in Ukraine shows that they are mainly represented by frozen semi-finished products of a high degree of readiness, which are produced by food enterprises in Europe. Although it should be noted that there are also manufacturers of appetizers in Ukraine. A distinctive feature of these snacks is the fact that almost all appetizers are calibrated, which guarantees a constant mass of output, shape and quality of each dish. Also, their use saves cooks time for their preparation (only heat treatment) and no waste. Also, the advantages of appetizers include their production in a special breading, which makes these hot snacks satisfying on the one hand, and on the other - stimulates the consumption of drinks that accompany food, which is often a significant source of profit for the restaurant industry. Taking into account the above, we believe that the development of an assortment of hot snacks (appetizers) is relevant, which will allow to attract even more consumers to this group of products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28663
Розташовується у зібраннях:181 - "Харчові технології" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2022_M_463_181_21m_01_Yesina.pdf
  Restricted Access
2.33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.