Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2813
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна-
dc.contributor.authorРогова, Алла Леонідівна-
dc.contributor.authorГогулько, Надія Валентинівна-
dc.date.accessioned2022-07-07T06:43:50Z-
dc.date.available2022-07-07T06:43:50Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationШидакова-Каменюка О. Г., Рогова А. Л., Гогулько Н. В. Використання шроту з плодів розторопші в технології масляного бісквіту. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 80-89.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2813-
dc.description.abstractДосліджено вологість, кислотність, водопоглинальну здатність і розмір часток дієтичної добавки «Шрот харчовий із плодів розторопші» та зміну показників якості масляного бісквіту з її застосуванням. Обґрунтовано використання добавки в технології масляного бісквіту в кількості 8% від маси сировини.uk_UA
dc.description.abstractThe secondary raw materials of oil and fat industry - shrots - are a valuable source of useful substances for the human body. Therefore, the possibility of usage of shrots of oilseeds in the technology of flour confectionery products is relevant to research. The properties of the dietary supplement "Food oil cake of thistle fruits" were researched. It is found that in comparison with the wheat flour the supplement has lower moisture, a larger particle size and a high water absorption capacity. The changes in physical-chemical indexes of butter biscuit quality after the addition at 4, 8 and 12% by weight of the raw materials were studied. It was found that a sample containing 12% of dietary supplement "Food oil cake of thistle fruits" does not respond the requirements of regulatory documents in terms of moisture, it has a low coefficient of lift and an increased crumbling, is characterized by low organoleptic properties. That is, the most expedient is the introduction of the supplement to the composition of the butter biscuit in the amount of 8% by the weight of raw materials.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectплоди розторопшіuk_UA
dc.subjectшротuk_UA
dc.subjectмасляний бісквітuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectплоды расторопшиuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectмасляный бисквитuk_UA
dc.subjectoil cakeuk_UA
dc.subjectthistle fruitsuk_UA
dc.subjectbutter biscuituk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.titleВикористання шроту з плодів розторопші в технології масляного бісквітуuk_UA
dc.title.alternativeThe usage of thistle fruit oil cake in the technology of butter biscuituk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_12.pdf250.78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.