Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/250
Назва: Дослідження впливу вхідної сировини на якість кисломолочних продуктів, отриманих в умовах екоферм
Автори: Ситнік, Дарина Вадимівна
Науковий керівник : Безуглий, М. Д.
Місце роботи: Державний біотехнологічний університет
Кафедра біотехнологій в тваринництві
Ключові слова: молоко;сировина;пастеризація;бактеріальна забрудненість;кисломолочний продукт;ферментація;екоферма
Дата публікації: 2021
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Ситнік Д. В. Дослідження впливу вхідної сировини на якість кисломолочних продуктів, отриманих в умовах екоферм: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 162 Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. М. Д. Безуглий; Харків, 2021. 60 с.
Короткий огляд (реферат): У випускній роботі було досліджено фізико-хімічні та мікробіологічні показники молока, підданого різній термічній обробці, та вплив цих показників на кінцевий продукт, отриманий в умовах екоферм. Було проведено експеримент, у ході якого було встановлено загальну бактеріальну забрудненість сирого пастеризованого та кип’яченого молока мікробіологічним методом та за допомогою редуктазної проби, а також визначено фізичні показники ультразвуковим методом. Проведена оцінка цих зразків щодо відповідності нормам чинної нормативної документації та експериментів інших вчених. Так, встановлена КМАФАнМ, що дорівнює 4,5  105 КУО/см3 для сирого, 3 103 КУО/см3 для пастеризованого та 1  103 КУО/см3 для кип’яченого молока. Визначено, що мікробіологічні показники мають вирішальну роль у ході проведення ферментації, тоді як фізико-хімічні показники не мали суттєвого впливу на якість отриманого кисломолочного продукту. В якості кінцевого продукту з пастеризованого та кип’яченого молока був отриманий йогурт, тоді як в сирому молоці загустіння та утворення йогурту не відбулося через пригнічення розвитку заквасочної культури діяльністю сторонньої мікрофлори. Використання сирого молока в якості сировини для приготування кисломолочних продуктів в умовах екоферм не рекомендується.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/250
Розташовується у зібраннях:162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sytnik_ 21.pdf
  Restricted Access
1.26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії
Sytnik_ Anotatsiya.pdf
  Restricted Access
267.52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.