Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/250
Title: | Дослідження впливу вхідної сировини на якість кисломолочних продуктів, отриманих в умовах екоферм |
Authors: | Ситнік, Дарина Вадимівна |
metadata.dc.contributor.advisor: | Безуглий, М. Д. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра біотехнологій в тваринництві |
Keywords: | молоко;сировина;пастеризація;бактеріальна забрудненість;кисломолочний продукт;ферментація;екоферма |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Харків: ДБТУ |
Citation: | Ситнік Д. В. Дослідження впливу вхідної сировини на якість кисломолочних продуктів, отриманих в умовах екоферм: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 162 Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. М. Д. Безуглий; Харків, 2021. 60 с. |
Abstract: | У випускній роботі було досліджено фізико-хімічні та мікробіологічні показники молока, підданого різній термічній обробці, та вплив цих показників на кінцевий продукт, отриманий в умовах екоферм. Було проведено експеримент, у ході якого було встановлено загальну бактеріальну забрудненість сирого пастеризованого та кип’яченого молока мікробіологічним методом та за допомогою редуктазної проби, а також визначено фізичні показники ультразвуковим методом. Проведена оцінка цих зразків щодо відповідності нормам чинної нормативної документації та експериментів інших вчених. Так, встановлена КМАФАнМ, що дорівнює 4,5 105 КУО/см3 для сирого, 3 103 КУО/см3 для пастеризованого та 1 103 КУО/см3 для кип’яченого молока. Визначено, що мікробіологічні показники мають вирішальну роль у ході проведення ферментації, тоді як фізико-хімічні показники не мали суттєвого впливу на якість отриманого кисломолочного продукту. В якості кінцевого продукту з пастеризованого та кип’яченого молока був отриманий йогурт, тоді як в сирому молоці загустіння та утворення йогурту не відбулося через пригнічення розвитку заквасочної культури діяльністю сторонньої мікрофлори. Використання сирого молока в якості сировини для приготування кисломолочних продуктів в умовах екоферм не рекомендується. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/250 |
Appears in Collections: | 162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Sytnik_ 21.pdf Restricted Access | 1.26 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
Sytnik_ Anotatsiya.pdf Restricted Access | 267.52 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.