Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/250
Title: Дослідження впливу вхідної сировини на якість кисломолочних продуктів, отриманих в умовах екоферм
Authors: Ситнік, Дарина Вадимівна
metadata.dc.contributor.advisor: Безуглий, М. Д.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет
Кафедра біотехнологій в тваринництві
Keywords: молоко;сировина;пастеризація;бактеріальна забрудненість;кисломолочний продукт;ферментація;екоферма
Issue Date: 2021
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Ситнік Д. В. Дослідження впливу вхідної сировини на якість кисломолочних продуктів, отриманих в умовах екоферм: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 162 Біотехнології та біоінженерія; наук. кер. М. Д. Безуглий; Харків, 2021. 60 с.
Abstract: У випускній роботі було досліджено фізико-хімічні та мікробіологічні показники молока, підданого різній термічній обробці, та вплив цих показників на кінцевий продукт, отриманий в умовах екоферм. Було проведено експеримент, у ході якого було встановлено загальну бактеріальну забрудненість сирого пастеризованого та кип’яченого молока мікробіологічним методом та за допомогою редуктазної проби, а також визначено фізичні показники ультразвуковим методом. Проведена оцінка цих зразків щодо відповідності нормам чинної нормативної документації та експериментів інших вчених. Так, встановлена КМАФАнМ, що дорівнює 4,5  105 КУО/см3 для сирого, 3 103 КУО/см3 для пастеризованого та 1  103 КУО/см3 для кип’яченого молока. Визначено, що мікробіологічні показники мають вирішальну роль у ході проведення ферментації, тоді як фізико-хімічні показники не мали суттєвого впливу на якість отриманого кисломолочного продукту. В якості кінцевого продукту з пастеризованого та кип’яченого молока був отриманий йогурт, тоді як в сирому молоці загустіння та утворення йогурту не відбулося через пригнічення розвитку заквасочної культури діяльністю сторонньої мікрофлори. Використання сирого молока в якості сировини для приготування кисломолочних продуктів в умовах екоферм не рекомендується.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/250
Appears in Collections:162 - "Біотехнологія та біоінженерія" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sytnik_ 21.pdf
  Restricted Access
1.26 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
Sytnik_ Anotatsiya.pdf
  Restricted Access
267.52 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.