Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22349
Название: | Управління ризиками готельного підприємства в сучасних умовах господарювання |
Другие названия: | Risk management of the hotel enterprise in modern conditionsmanagement |
Авторы: | Жадан, Ю. В. |
Научный руководитель: | Скирда, О. Є. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Ключевые слова: | ризик;фінансові ризики;система управління ризиками;готельне підприємство;готель;методи оцінки;risk;financial risks;risk management system;hotel;evaluation methods |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Жадан Ю. В. Управління ризиками готельного підприємства в сучасних умовах господарювання: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. О. Є. Скирда; Харків; ДБТУ. 2022. 111 с. |
Краткий осмотр (реферат): | У роботі розглянуто теоретико-прикладні аспекти формування системи
управління ризиками готельного підприємства. На підставі критичного аналізу
підходів до розуміння сутності понять «ризик» та «управління ризиками»
запропоновано авторське визначення поняттю «управління ризиками».
Узагальнено та систематизовано підходи до класифікації ризиків. Обґрунтовано основні складові елементи системи управління ризиками готельного підприємства, визначено місце інформаційно-аналітичного забезпечення в цій системі. Проаналізовано фінансово-господарську діяльність готельного підприємства. Запропоновано методичний підхід до оцінки впливу фінансових ризиків на діяльність готельного підприємства, який базується на використанні нормативного методу. Удосконалено аналітичне забезпечення процесу підготовки і прийняття управлінських рішень. Запропоновано якісну оцінку впливу ризиків на діяльність готельного підприємства здійснювати експертним методом. Розроблено методичний підхід до кількісного аналізу ризиків ліквідності та платоспроможності готельного підприємства, що дає змогу визначати безризикову зону, зони допустимого, критичного і катастрофічного ризику. The theoretical and applied aspects of the formation of the risk management system of the hotel enterprise are considered in the paper. Based on a critical analysis of approaches to understanding the essence of "risk" and "risk management", the author's definition of "risk management" is proposed. Risk classification approaches are generalized and systemized. The main components of the risk management system of the hotel enterprise are substantiated, and the place of information and analytical support in this system is determined. Economic and financial activity in the hospitality industry is analysed. A methodological approach for assessing the impact of financial risks on the activity of the hotel enterprise based on the use of the normative method is proposed. Analytical support for the preparation and decision making process, has been improved. It is proposed to conduct a qualitative evaluation of the impact of risks on the activity of the hotel industry by an expert method. A methodical approach to quantitative analysis of liquidity and solvency risks of the hotel company has been developed, which allows to determine risk-free zone, zone of permissible, critical and catastrophic risk. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22349 |
Располагается в коллекциях: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Dyplom_Zhadan YU_V.pdf Restricted Access | 5.44 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии | |
an_Zhadan YU_V.pdf Restricted Access | 203.67 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.