Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22349
Title: Управління ризиками готельного підприємства в сучасних умовах господарювання
Other Titles: Risk management of the hotel enterprise in modern conditionsmanagement
Authors: Жадан, Ю. В.
metadata.dc.contributor.advisor: Скирда, О. Є.
metadata.dc.contributor.affiliation: Державний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи
Keywords: ризик;фінансові ризики;система управління ризиками;готельне підприємство;готель;методи оцінки;risk;financial risks;risk management system;hotel;evaluation methods
Issue Date: 2022
Publisher: Харків: ДБТУ
Citation: Жадан Ю. В. Управління ризиками готельного підприємства в сучасних умовах господарювання: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. О. Є. Скирда; Харків; ДБТУ. 2022. 111 с.
Abstract: У роботі розглянуто теоретико-прикладні аспекти формування системи управління ризиками готельного підприємства. На підставі критичного аналізу підходів до розуміння сутності понять «ризик» та «управління ризиками» запропоновано авторське визначення поняттю «управління ризиками». Узагальнено та систематизовано підходи до класифікації ризиків. Обґрунтовано основні складові елементи системи управління ризиками готельного підприємства, визначено місце інформаційно-аналітичного забезпечення в цій системі. Проаналізовано фінансово-господарську діяльність готельного підприємства. Запропоновано методичний підхід до оцінки впливу фінансових ризиків на діяльність готельного підприємства, який базується на використанні нормативного методу. Удосконалено аналітичне забезпечення процесу підготовки і прийняття управлінських рішень. Запропоновано якісну оцінку впливу ризиків на діяльність готельного підприємства здійснювати експертним методом. Розроблено методичний підхід до кількісного аналізу ризиків ліквідності та платоспроможності готельного підприємства, що дає змогу визначати безризикову зону, зони допустимого, критичного і катастрофічного ризику.
The theoretical and applied aspects of the formation of the risk management system of the hotel enterprise are considered in the paper. Based on a critical analysis of approaches to understanding the essence of "risk" and "risk management", the author's definition of "risk management" is proposed. Risk classification approaches are generalized and systemized. The main components of the risk management system of the hotel enterprise are substantiated, and the place of information and analytical support in this system is determined. Economic and financial activity in the hospitality industry is analysed. A methodological approach for assessing the impact of financial risks on the activity of the hotel enterprise based on the use of the normative method is proposed. Analytical support for the preparation and decision making process, has been improved. It is proposed to conduct a qualitative evaluation of the impact of risks on the activity of the hotel industry by an expert method. A methodical approach to quantitative analysis of liquidity and solvency risks of the hotel company has been developed, which allows to determine risk-free zone, zone of permissible, critical and catastrophic risk.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22349
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dyplom_Zhadan YU_V.pdf
  Restricted Access
5.44 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
an_Zhadan YU_V.pdf
  Restricted Access
203.67 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.