Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/21666
Title: Прогресивні процеси виробництва м'ясо-рослинних кулінарних виробів
Authors: Черевко, Олександр Іванович
Михайлов, Валерій Михайлович
Бабкіна, Ірина Володимирівна
Ляшенко, Богдан Віталійович
Лебединець, Ігор Володимирович
Keywords: кулінарні вироби;процес жаріння;теплові процеси;м'ясні вироби
Issue Date: 2008
Publisher: Харків: ХДУХТ
Citation: Прогресивні процеси виробництва м'ясо-рослинних кулінарних виробів: монографія. О. І. Черевко, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, Б. В. Ляшенко, І. В. Лебединець; Харк. держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків: ХДУХТ, 2008. 101 с.
Abstract: У монографії розглядаються та вирішуються проблеми інтенсифікації теплоперенесення шляхом цілеспрямованого регулювання складу компонентів середовища та напівфабрикатів з урахуванням їх властивостей, що забезпечують зниження витрат енергетичних і матеріальних ресурсів під час виробництва жарених кулінарних виробів. Науково обгрунтовано методологію цілеспрямованого регулювання складу компонентів напівфабрикатів з урахуванням їх оптичних, теплофізичних, адсорбційних властивостей, а також ступеня масивності під час розробки енерго- і ресурсозберігаючих технологічних процесів виробництва багатокомпонентних кулінарних виробів. Доцільність реалізації доведено на прикладах розробки технологічних схем виробництва м'ясних січених виробів, термообробку яких передбачено ІЧ-жаренням та смаженням у ФЗС, що відповідають вимогам санітарної безпеки і наближені за хімічним складом до традиційних виробів з котлетного фаршу. Монографія розрахована на спеціалістів харчової промисловості, а також студентів вищих навчальних закладів та аспірантів спеціальності "Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв".
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/21666
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mon_kulinar_vyroby_2008.pdf1.26 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.