Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20252
Назва: Сутність та фактори формування конкурентоспроможності аграрних підприємств
Інші назви: Сущность и факторы формирования конкурентоспособности аграрных предприятий
Essence and factors in the formation of competitiveness of agricultural enterprises
Автори: Богомолова, К. С.
Ключові слова: конкурентоспроможність;держава;стратегія;новітні технології;сільськогосподарська продукція;конкурентоспособность;государство;стратегия;современные технологии;сельскохозяйственная продукция;competitiveness;state;strategy;modern technologies;agricultural products
Дата публікації: 2019
Видавництво: Харків: ХНТУСГ
Бібліографічний опис: Богомолова К. С. Сутність та фактори формування конкурентоспроможності аграрних підприємств. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 200 «Економічні науки». 2019. С. 118-128.
Короткий огляд (реферат): В умовах стрімкого розвитку агропромислового комплексу України питання підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств набуває все більшої актуальності. У статті розглянуто наукові підходи щодо сутності понять «конкуренція», «конкурентоспроможність» та «конкурентоспроможність аграрних підприємств». Проаналізовано основні фактори, що впливають на конкурентоспроможність аграрних підприємств в умовах мінливого ринкового середовища та прояву кризових явищ; вказано на структурні компоненти підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств та запропоновано шляхи їх удосконалення.
В условиях стремительного развития агропромышленного комплекса Украины вопрос повышения конкурентоспособности отечественных предприятий приобретает все большую актуальность. В статье рассмотрены научные подходы к сущности понятий «конкуренция», «конкурентоспособность» и «конкурентоспособность аграрных предприятий». Проанализированы основные факторы, влияющие на конкурентоспособность аграрных предприятий в условиях меняющейся рыночной среды и проявления кризисных явлений; указано на структурные компоненты повышения конкурентоспособности аграрных предприятий и предложены пути их усовершенствования.
With the rapid development of the agro-industrial complex of Ukraine, the issue of improving the competitiveness of domestic enterprises is becoming increasingly important. The article discusses the scientific approaches to the essence of the concepts of "competition", "competitiveness" and "competitiveness of agricultural enterprises." The main factors have been analyzed, so they are absorbed into the competitiveness of agrarian enterprises in the minds of the continuous market medium that will manifest crisis signs; It is indicated on the structural components of the competitiveness of the agricultural enterprises and is based on the goals of them.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/20252
Розташовується у зібраннях:Випуск 200: Економічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Visnyk KhNTUSH_200_2019_14.pdf279.93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.