Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18206
Назва: | Ціноутворення в молокопродуктовому підкомплексі України: тенденції та перспективи |
Інші назви: | Ценообразование в молокопродуктовом подкомплексе Украины: тенденции и перспективы Pricing in Ukraine milk grocery sub complex: Trends and Prospects |
Автори: | Антощенкова, В. В. |
Ключові слова: | ціна;ціноутворення;молоко;молокопродуктовий підкомплекс;цена;ценообразование;молокопродуктовый подкомплекс;price;pricing;milk;milk grocery sub complex |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | ХНТУСГ |
Бібліографічний опис: | Антощенкова В. В. Ціноутворення в молокопродуктовому підкомплексі України: тенденції та перспективи. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 172 «Економічні науки». 2016. С. 68-75. |
Серія/номер: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 172; |
Короткий огляд (реферат): | В статті розглядаються основні тенденції процесу ціноутворення в
молокопродуктовому підкомплексі України. Процес ціноутворення на молоко й
продукцію його переробки істотно залежить від факторів сезонності, якості
сировини, розміру транспортно-заготівельних витрат. Аналізуючи тенденції та
динаміку ціноутворення в молокопродуктовому підкомплексі України можна
впевнено говорити, що ефективність виробництва та реалізації молочної
продукції переробного сектору напряму залежить від цінової та виробничої
стабільності в молочному скотарстві, але звичайно потрібно враховувати
регіональні та районні особливості функціонування молокопродуктового
підкомплексу. В статье рассматриваются основные тенденции процесса ценообразования в молокопродуктовом подкомплексе Украины. Процесс ценообразования на молоко и продукцию его переработки существенно зависит от факторов сезонности, качества сырья, размеров транспортно-заготовительных расходов. Анализируя тенденции и динамику ценообразования в молокопродуктовом подкомплексе Украины можно уверенно говорить, что эффективность производства и реализации молочной продукции перерабатывающего сектора напрямую зависит от ценовой и производственной стабильности в молочном скотоводстве, но при этом нужно учитывать региональные и районные особенности функционирования молокопродуктового подкомплекса. The main trends in the pricing process in dairy production in Ukraine are presented in this article. The process of pricing in the milk and products of its processing depends significantly on the seasonality factors, raw material quality, the size of transportation and procurement costs. Analyzing trends and pricing dynamics in dairy production in Ukraine can confidently say that the production and sales efficiency of dairy processing sector depends on price and production stability in dairy farming, but it is necessary to take into account regional and regional features of functioning of dairy production. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/18206 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 172: Економічні науки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
10_172_2016.pdf | 286.94 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.