Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16336
Title: Удосконалення технології страв із риби з метою підвищення їх харчової цінності
Other Titles: Совершенствование технологии блюд из рыбы с целью повышения их пищевой ценности
The improvement of technology of the fish dishes with the aim of food value increasing
Authors: Колісниченко, Т. О.
Бабіч, П. В.
Вареник, Т. С.
Issue Date: 2016
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Колісниченко Т. О., Бабіч П. В., Вареник Т. С. Удосконалення технології страв із риби з метою підвищення їх харчової цінності. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 179 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2016. С. 214-220.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 179;
Abstract: У статті розглянуто технології страв із риби функціонального призначення з використанням антиоксидантів, а також було розроблено технологію риборослинної страви функціонального призначення з додаванням порошку із вичавок журавлини. Було встановлено, що введення рослинної сировини багатої на антиоксиданти у рибні страви, дозволить підвищити рівень харчової та біологічної цінності продукту.
В статье рассмотрены технологии блюд из рыбы функционального назначения с использованием антиоксидантов, а также была разработана технология Рыбная блюда функционального назначения с добавлением порошка из выжимок клюквы. Было установлено, что введение растительного сырья богатой антиоксидантами в рыбные блюда, позволит повысить уровень пищевой и биологической ценности продукта.
The technologies of improvement the fish dishes with adding functional components in the form of antioxidants has been considered, especially the technology of a dish with adding of cranberry powder. It has been found that the adding of plant material rich in antioxidants in fish dishes will provide with high nutritional and biological value of the product. Particularly it will increase the amount of vitamins, macro- and micronutrients, dietary fiber and organic acids.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16336
Appears in Collections:Випуск 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
34_179_2016.pdf372.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.