Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16213
Название: | Спосіб одержання напівфабрикату сирно-емульсійного |
Авторы: | Гринченко, Наталя Геннадіївна Пивоваров, Павло Петрович Тютюкова, Дар'я Олександрівна Листопад, Анна Петрівна |
Дата публикации: | 26-дек-2018 |
Библиографическое описание: | Спосіб одержання напівфабрикату сирно-емульсійного. Патент України на корисну модель № 130927, МПК (2018.01) A23C 19/055 (2006.01) A23L 33/00. Н. Г. Гринченко, П. П. Пивоваров, Д. О. Тютюкова, А. П. Листопад. Заявник та патентовласник Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. № u 2018 08354. Заявл. 30.07.2018. Опубл. 26.12.2018, Бюл.№ 24. 6 с. |
Серия/номер: | 11;130927 |
Краткий осмотр (реферат): | Спосіб одержання напівфабрикату сирно-емульсійного передбачає емульгування жирової сировини у водно-дисперсійному середовищі молочних білків. Як водно-дисперсійне середовище використовують сирно-молочну суміш на основі декальцифікованої молочної сировини, до якої емульгують рослинну олію, піддають термізації, з отриманням сирно емульсійного напівфабрикату. Як сирно-молочну суміш використовують суміш молока декальцифікованого та сиру кисломолочного, одержаного з молока декальцифікованого. Молоко (знежирене) декальцифікують до вмісту кальцію 90,0…95,0 мг %, шляхом введення до молока 0,5-5,0 % розчину іонотропного полісахариду альгінату натрію в крапельному режимі у співвідношенні молоко: розчин альгінату натрію як 100:10 з утворенням гранул, їх витримкою в молоці протягом 30-60 хвилин за температури 4-6 °C з подальшим їх видаленням та одержанням молока декальцифікованого з рН 6,5-6,8. Молоко декальцифіковане нагрівають до температури 35-40 °C, додають заквашувальну культуру у вигляді термофільних молочнокислих стрептококів або мезофільних молочнокислих стрептококів, або їх суміші у кількості 0,001-5,0 % та піддають сквашуванню за температури 35-40 °C до отримання молочного згустку з рН 4,9-5,1 з подальшим його сепаруванням та видаленням сиру кисломолочного з рН 4,9-5,1, вихід якого складає 15,0-20,0 %. Сир кисломолочний з'єднують з молоком декальцифікованим у співвідношенні (10-90):(90-10) з отриманням сирно-молочної суміші, яка характеризується вмістом білка на рівні 4,5-14,5 %, при цьому 75…80 % якого знаходиться в розчиненому стані, рН сирно-молочної суміші складає 6,2-6,5. До сирно-молочної суміші емульгують олію рослинну (соняшникову або оливкову, або кукурудзяну, або льняну, або їх купажі) у кількості 5-50 мас. % відносно сирно-молочної суміші з отриманням сирно емульсійного напівфабрикату, який піддають термізації за температури 40-50 °C протягом 15-30 хвилин та розфасовують у споживчу тару. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/16213 |
Располагается в коллекциях: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
130927.pdf | 260.09 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.