Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15848
Title: Спосіб виготовлення томатного соусу
Authors: Дейниченко, Григорій Віісторович
Простаков, Олександр Олександрович
Гончаренко, Геннадій Миколайович
Issue Date: 17-Nov-2003
Citation: Спосіб виготовлення томатного соусу. Патент України на винахід № 61379, МПК 7 A23L1/212. Г. В. Дейниченко, О. О. Простаков, Г. М. Гончаренко. № 2003010303. Заявл. 14.01.2003. Опубл. 17.11.2003, Бюл №11. 2 с.
Series/Report no.: 11;61379
Abstract: Спосіб виробництва томатного соусу, який включає інспекцію, сортування, миття та видалення плодоніжок у томатів, їх подрібнення, відокремлення від них твердої фракції, введення в рідку фракцію цукру-піску, повареної солі, перемішування суміші, доведення її до кипіння, проварювання, фасування, стерилізацію, консервування, який відрізняється тим, що після подрібнення томатів їх розділяють на тверду, 16-18% від загальної маси суміші, та рідку, 84-82%, фракції, причому в тверду фракцію вводять 3,25-3,75% каміді гуари (Cyamopsis tetragonoloba L), перемішують та витримують суміш при t=18-24°C протягом 10-15хв, подрібнюють її на м'ясорубці з використанням ножової решітки з отворами, які мають конічну форму з максимальним вхідним діаметром 4,5мм та мінімальним вихідним діаметром 2мм, отриману масу подрібнюють з використанням ножової решітки з діаметром отворів не більшим за 1мм, потім з'єднують з рідкою фракцією томатів, цукромпіском та повареною сіллю.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15848
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
61379.pdf90.87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.