Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15831
Title: | Очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів |
Other Titles: | Разработка схемы очистки клеровки тростникового сахара-сырца с использованием дополнительных реагентов Clean development schemes klerovki raw cane sugar, with the additional reagent |
Authors: | Романченко, Н. М. Гусятинська, Н. А. |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | ХНТУСГ |
Citation: | Романченко Н. М., Гусятинська Н. А. Очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 179 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2016. С. 159-167. |
Series/Report no.: | Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 179; |
Abstract: | Показана ефективність застосування додаткових реагентів:
основного сульфату алюмінію та вапнокарбонізаційного осаду в
процесі очищення клеровки тростинного цукру-сирцю. Встановлено,
що при їх застосуванні підвищується ефект очищення та
зменшується забарвленість клеровки тростинного цукру-сирцю.
Розроблено спосіб та апаратурно-технологічну схему очищення
клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням
вапнокарбонізаційного осаду та ОСА. В статье показана эффективность использования дополнительных реагентов: основного сульфата алюминия и известкового осадка в процессе очистки клеровки тростникового сахара-сырца. Установлено, что при их использовании повышается эффект очистки и уменьшается окрашенность клеровки тростникового сахара-сырца. Разработан способ и аппаратурнотехнологическая схема очистки клеровки тростникового сахарасырца с использованием известкового осадка и ОСА. The method for cleaning of cane sugar-raw syrup is developed. In obedience to a method for the increases of cleaning effect return of suspension of sediment after liming-carbonation on the stage of dissolution of sugar-raw and treatment a syrup coagulant is used. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15831 |
Appears in Collections: | Випуск 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
26_179_2016.pdf | 502.97 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.