Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15831
Title: Очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів
Other Titles: Разработка схемы очистки клеровки тростникового сахара-сырца с использованием дополнительных реагентов
Clean development schemes klerovki raw cane sugar, with the additional reagent
Authors: Романченко, Н. М.
Гусятинська, Н. А.
Issue Date: 2016
Publisher: ХНТУСГ
Citation: Романченко Н. М., Гусятинська Н. А. Очищення клеровки тростинного цукру-сирцю із застосуванням додаткових реагентів. Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства, Вип. 179 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв». 2016. С. 159-167.
Series/Report no.: Вісник Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка, № 179;
Abstract: Показана ефективність застосування додаткових реагентів: основного сульфату алюмінію та вапнокарбонізаційного осаду в процесі очищення клеровки тростинного цукру-сирцю. Встановлено, що при їх застосуванні підвищується ефект очищення та зменшується забарвленість клеровки тростинного цукру-сирцю. Розроблено спосіб та апаратурно-технологічну схему очищення клеровки тростинного цукру-сирцю з використанням вапнокарбонізаційного осаду та ОСА.
В статье показана эффективность использования дополнительных реагентов: основного сульфата алюминия и известкового осадка в процессе очистки клеровки тростникового сахара-сырца. Установлено, что при их использовании повышается эффект очистки и уменьшается окрашенность клеровки тростникового сахара-сырца. Разработан способ и аппаратурнотехнологическая схема очистки клеровки тростникового сахарасырца с использованием известкового осадка и ОСА.
The method for cleaning of cane sugar-raw syrup is developed. In obedience to a method for the increases of cleaning effect return of suspension of sediment after liming-carbonation on the stage of dissolution of sugar-raw and treatment a syrup coagulant is used.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15831
Appears in Collections:Випуск 179: Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
26_179_2016.pdf502.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.