Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1544
Название: | Сучасні методи вивчення походження та ідентифікації вин КНП |
Другие названия: | Current methods of study and identification of origin wines |
Авторы: | Іукурідзе, Ельдар Жорайович |
Ключевые слова: | ідентифікація;методи;походження;вино;ядерномагнітний резонанс;идентификация;методы;происхождение;ядерно-магнитный резонанс;identification methods;the origin of the wine;nuclear magnetic resonance |
Дата публикации: | 2015 |
Издательство: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Библиографическое описание: | Іукурідзе Е. Ж. Сучасні методи вивчення походження та ідентифікації вин КНП. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 441-449. |
Краткий осмотр (реферат): | Наведено аналіз зарубіжного досвіду та сучасного стану питання
ідентифікації походження вина. Найчастіше для ідентифікації походження
вина пропонується використовувати інструментальні методи аналізу –
хроматографію, спектральний аналіз, ядерно-магнітний резонанс. The ability to identify and study the origin of wine on its chemical composition is of great interest not only for regulatory bodies as a tool for detection of falsification, but also for the domestic wine industry companies interested in finding criteria for distinguishing their products. Analysis of the current state of the problem of identification of origin of wine is reflected in a significant number of publications, mostly in foreign sources. Most often to identify the origin of wine is offered to use instrumental methods of analysis - chromatography, spectral analysis, nuclear magnetic resonance. All these methods have high resolution and selectivity; provide an opportunity to define a set of criteria, which is characteristic for a specific geographic area. It is advisable to organize a national government program database and use it in the future for the production of high quality wines geographical origin and control of their origin. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1544 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 1 (21) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2015_1_49.pdf | 279.18 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.