Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1541
Назва: Збереженість плодів баклажана за умови оброблення речовинами антимікробної дії
Інші назви: Preservation of eggplant fruit at their treatment with antimicrobial effect substances
Автори: Токар, Анастасія Юхимівна
Миронюк, Сергій Степанович
Ключові слова: баклажани;псування;втрати;зберігання;холодильник;«Полідез»;eggplants;spoilage;losses;storage;refrigeration;Polidez
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Токар А. Ю., Миронюк С. С. Збереженість плодів баклажана за умови оброблення речовинами антимікробної дії. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 400-409.
Короткий огляд (реферат): Плоди баклажана позитивно впливають на обмінні процеси в організмі людини і є цінною сировиною для консервної промисловості та кулінарії, проте в результаті дії патогенної мікрофлори мають обмежений термін зберігання. Успішно вирішити цю проблему можна за рахунок післязбирального оброблення речовинами антимікробної дії. Досліджено вплив оброблення плодів баклажана сортів Алмаз і Сюрприз розчинами речовин антимікробної дії з метою зменшення втрат від мікробіального псування під час зберігання без охолодження та в умовах холоду.
Eggplant fruits have a positive effect on metabolic processes in the human body, prevent obesity, play an important role in the prevention and treatment of cardiovascular system and are a valuable raw material for canning industry. Unfortunately, during storage a significant portion of vegetables is affected by phyto genetic microflora and physiological disorders. The successful solution of this problem can be achieved by post-harvest processing of fruits with solutions of antimicrobial action substances that boost the immune system and stability during storage. As pathogens of spoiling eggplant fruits are bacteria, fungi, yeast, it is appropriate to use antiseptics which by chemical composition are mainly acids. Citric acid belongs to the group of carboxylic acids that slow the growth of microorganisms in normal conditions. Lowering pH of cell sap they limit the possibility of bacterial growth primarily. The antimicrobial action of sorbic acid is various. It shows antimicrobial activity by inhibiting enzymes in the cells of microorganisms, acting on mold fungi, yeast and bacteria less. Effects of sodium benzoate are directed primarily against mold fungi and yeast. The bacteria are inhibited only partially. Against lactic acid bacteria and clostridia it is ineffective. Impact of processing with antimicrobial effect substances on microbial spoilage of eggplant fruits – with 0.5% solution of citric acid, 0,1% solution of sorbic acid, 0,1% solution of sodium benzoate and 0,1% solution of a new drug Polidez – is studied on losses caused by microbial spoilage during storage without refrigeration and under cold conditions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1541
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2015_1_46.pdf424 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.