Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1532
Назва: | Професійні покупці споживчих товарів як елемент конкурентного середовища підприємств оптової торгівлі. |
Інші назви: | Professional buyers of consumer goods as an element of the competitive environment wholesalers |
Автори: | Райтер, Н. І. Желєзняк, А. М. Крупа, О. М. |
Ключові слова: | конкуренція;конкурентні стратегії;підприємства оптової торгівлі;професійні покупці;збут;competition;competitive strategies;wholesale traders;professional buyers;sales |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Харків |
Бібліографічний опис: | Райтер Н. І, Желєзняк А. М., Крупа О. М. Професійні покупці споживчих товарів як елемент конкурентного середовища підприємств оптової торгівлі. Актуальні проблеми інноваційної економіки. 2018. № 4. С.5-10. |
Серія/номер: | Актуальні проблеми інноваційної економіки;№ 4 |
Короткий огляд (реферат): | В статті представленні результати дослідження категорії професійних покупців як складової ринкового середовища оптових ринків. Під час дослідження використані загальні й спеціальні наукові методи, які ґрунтуються на об’єктивних законах економіки: методи теоретичного узагальнення, прийоми економіко-статистичного методу – під час опитування покупців та обробки даних; абстрактно-логічний – для узагальнення результатів досліджень, формулювання висновків і пропозицій. Розглянуто основні типи покупців на оптових та роздрібних продовольчих ринках. Виділено категорію «професійний покупець». Проаналізовано основні тенденції, пов’язані з реалізацією ефективних заходів взаємодії оптових продавців з покупцями. Досліджено стадії та мотиви прийняття рішень щодо закупівлі споживчих товарів професійними покупцями. Проведено опитування покупців з метою виявлення частоти закупівель, їх вимог щодо якості та асортимент продукції, умов постачання, наявності системи знижок тощо. The research results of the category "professional buyers" as part of the market environment of wholesale traders are presented in the article. A set of general and special scientific methods based on objective economy laws were used during of the research. Methods of theoretical generalization, analysis and synthesis were used to study the theoretical aspects of the wholesale traders’ competitive environment. Different economic-statistical methods during the survey of catering establishments’ representatives and data processing were used. The abstract-logical method was exploiting to the synthesis of research results, formulation of conclusions and proposals. The main types of buyers in the wholesale and retail food markets are considered. The category "professional buyer" is defined. Key trends related with the implementation of effective measures for the interaction between wholesale traders and professional buyers are analyzed. The stages and motives of making decisions about food purchasing by professional buyers are explored. In order to identify the frequency of purchasing by professional buyers, as well as their requirements regarding the quality and range of products, terms of delivery, availability of discounts the poll of them was conducted. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1532 |
ISSN: | 2524-0455 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 4 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
3.pdf | 384.39 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.