Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14541
Title: | Спосіб приготування пасти на основі дикорослих ягід |
Authors: | Черевко, Олександр Іванович Єфремов, Юрій Іванович Михайлов, Валерій Михайлович Волошко, Олександр Юрійович Чуйко, Людмила Олексіївна Михайлова, Світлана Володимирівна |
Issue Date: | 12-Nov-2007 |
Citation: | Спосіб приготування пасти на основі дикорослих ягід. Патент України на корисну модель № 27503, МПК (2006) A23L 1/01. О. І. Черевко, Ю. І. Єфремов, В. М. Михайлов, О. Ю. Волошко, Л. О. Чуйко, С. В. Михайлова. № u200702842. Заявл. 19.03.2007. Опубл. 12.11.2007, Бюл.№ 18. 2 с. |
Series/Report no.: | 11;27503 |
Abstract: | Спосіб приготування пасти на основі дикорослих ягід, що включає підготовку вихідних компонентів, здрібнювання, перемішування у розчині кухонної солі, обробку у полі НВЧ під вакуумом з наступним перетиранням до утворення однорідної консистенції та фасовкою у тару для заморожування або стерилізації у скляних банках ємністю 0,33-3 л, який відрізняється тим, що заморожені ягоди калини до температури -4-6 °С подрібнюють з ягодами горобини та шипшини до розмірів часток 1-5 мм і перемішують у 1-2 % розчині кухонної солі з подальшою обробкою у НВЧ-полі під вакуумом 40 кПа при температурі концентрування 50-55 °С до вмісту сухих речовин 30 %, з наступним перетиранням суміші у гарячому стані, а компоненти беруть при наступному співвідношенні, %: горобина 38-42 шипшина 38-42 калина 18-22 кухонна сіль 0,02. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/14541 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.