Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1396
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЗахаренко, Віталій Олександрович-
dc.contributor.authorСорокіна, Світлана Вікторівна-
dc.date.accessioned2022-06-21T11:28:43Z-
dc.date.available2022-06-21T11:28:43Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЗахаренко В. О., Сорокіна С. В. До розрахунку енергетичної освітленості харчових продуктів під час ІЧ-нагрівання. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 172-180.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1396-
dc.description.abstractВизначено методи розрахунку енергетичної освітленості, створюваної на плоскому об’єкті ІЧ-випромінювачем різної геометричної форми: плоска поверхня - «точковий» і «лінійний» випромінювачі, циліндрична поверхня - «точковий» і «лінійний» випромінювачі. Розглянуто різні варіанти поверхні (циліндрична або плоска), що освітлюються нагрівачами різних конструкцій (точковим або циліндричним ). Отримані формули можуть бути використані для розрахунку теплових ІЧ-нагрівачів у харчовій технології.uk_UA
dc.description.abstractRational choice of IR-emitter for thermal processes in food technology related to integral and spectral descriptions of a product, temperature regime of the process, by means of heating equipment and by other properties of the product and, in addition, with the description of the emitter, which, is usually unknown. During the vehicles construction with the use of IR-heating it is necessary to make preliminary calculations which allow determine its geometry, productivity, power source, etc. It is also necessary to be able to determine luminosity of food products, which is created by IR-heating of different construction. In work the methods of calculating power luminosity are created for the flat object of IR-radiator of different geometrical form: flat surface  «point» and «linear» emitter, and cylindrical surface - «point» and «linear» emitter. In the work the authors considered different variants of surfaces (cylindrical or flat) which lighted the heaters of different construction (point or cylindrical). The obtained formulas can be used for the calculation of thermal IR-heaters in food technology-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectенергетична освітленістьuk_UA
dc.subjectІЧ-випром інювачuk_UA
dc.subjectплоска поверхняuk_UA
dc.subject«точковий» та «лінійний» випромінювачіuk_UA
dc.subjectІЧ-нагріванняuk_UA
dc.subjectопромінювана поверхняuk_UA
dc.subjectэнергетическая освещенностьuk_UA
dc.subjectИК-излучательuk_UA
dc.subjectплоская поверхностьuk_UA
dc.subject«точечный» и «линейный» излучателиuk_UA
dc.subjectИК-нагреваниеuk_UA
dc.subjectоблучаемая поверхностьuk_UA
dc.subjectluminosity poweruk_UA
dc.subjectIR-emitteruk_UA
dc.subjectflat surfaceuk_UA
dc.subject«point» and «linear» emitteruk_UA
dc.subjectIR-heatinguk_UA
dc.subjectexposed to the surface radiationuk_UA
dc.titleДо розрахунку енергетичної освітленості харчових продуктів під час ІЧ-нагріванняuk_UA
dc.title.alternativeTo the calculation of energetic luminosity of food products at IR-heating-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_20.pdf446.42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.