Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/1380
Назва: | Дослідження процесів комбінованого способу очищення плодів гарбуза |
Інші назви: | Investigation of the processes of a combined method of cleaning pumpkin fruits |
Автори: | Дейниченко, Григорій Вікторович Терешкін, Олег Георгійович Горєлков, Дмитро Вікторович Шевченко, Ірина Вадимівна |
Ключові слова: | процес очищення;гарбуз;пропарювання;якість очищення;ріжуча крайка;очистка;тыква;пропаривание;качество очистки;режущая кромка;cleaning process;pumpkin;steaming;the quality of cleaning;cutting edge |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Дейниченко Г. В., Терешкін О. Г., Горєлков Д. В., Шевченко І. В. Дослідження процесів комбінованого способу очищення плодів гарбуза. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 131-139. |
Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано основні поширені способи очищення гарбуза від насіння
та шкірки, виявлено низку недоліків та запропоновано шляхи вирішення
проблемних питань. Запропоновано використання комбінації процесів
теплової та механічної обробки для очищення гарбуза, наведено основні
результати попередніх досліджень, подано геометричну форму робочих
органів. The article analyzes the main common methods of cleaning pumpkin seeds and peel. A number of shortcomings and proposed solutions to problems are identified. The use of a combination of thermal processes and mechanical operation for cleaning the pumpkin is proposed. The main results of previous studies and geometry of working organs are presented. The influence of temperature pre-heat treatment and duration of treatment pumpkin fruits on cutting force as the main indicator that determines the quality indicators cleaning process of the skin. Analysis of the combined treatment of melons based on pumpkins is carried out. The results of the study, which allow to make the necessary design calculations of the basic units of the device for peeling fruits of a pumpkin in a combined way, as well as the development of design documentation are presented. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1380 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (21) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2015_1_15.pdf | 280.76 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.